Peugeot 406: Vloer achter bestuurder nat na hoosbui

Bouwjaar: 1999

Hallo, bij deze 406 break (nw.type)wordt de vloerbedekking achter de bestuurder zeiknat, maar zo op het eerste gezicht geen waterspoor,. Heb bij deze auto vorig jaar al de binnenafdekking van de deur zo afgekit dat eventeel langslopend water alsnog in de deurholte terecht komt. Maar na flinke regen met harde wind toch weer nat. Auto staat altijd een beetje schuin langs de stoep geparkeerd. Wie heeft zoiets al eens bij de hand gehad?

Walther11923

Geplaatst door Walther11923 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jps (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk eens goed bij de achterlichten of er lekkage is, en onder de achterlichten daar zit een doorvoer van een kabelboom en de tule licht er weleens uit, vooral als er een trekhaak is gemonteerd.succes Paul

Bart857 (0), 19 jaar geleden

Ik heb zoiets met mijn 405 break gehad. Op een droge dag met de tuinslang de auto natgespoten en zo precies gevonden waar het water binnen kwam. Bleek dat de waterstroom via de bovenkant van de achterportier aan de verkeerde kant van het rubber wegliep. Ter hoogte van de deurvergrendeling liep het pas de auto binnen om vervolgens achter de bekleding langs achter de voorstoel terecht te komen. Volgende gedaan: bovenkant v/d portier naar binnen gebogen (deur open, raam naar beneden, knie tegen de onderkant en op spierkracht de bovenzijde naar binnen getrokken: bij Peugeot noemen ze dit een 'werkplaatstruc') en het rubber met Sikaflex vastgekit. Niks van te zien, nooit meer gelekt!

Thijs11381 (0), 19 jaar geleden

Ik heb een 406 sedan die het zelfde probleem had, echter was bij mij ook de achterband klam, na enig speurwerk kwam ik er achter dat de kit-laag van de achterruit niet helemaal waterdicht was, deze heb ik opnieuw gekit en het probleem was verholpen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.