Peugeot 205 GENERATION 1.4: Water in achterbank/onder achterbank

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: KDX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik heb een probleem met mijn rode 205 uit 1997. Na een flinke regenbui loopt mijn achterbak vol met water, dit loopt dan ook door tot onder de achterbank waardoor deze helemaal zwart uitslaat. Ik heb het gevoel dat het regenwater via de afwateringsgaten in de achterklep naar binnen komt.

Heeft iemand enig idee waarom het water naar binnen loopt? Misschien is de afdichting tussen de ruit en de klep niet goed meer waardoor het water ertussen loopt? Ben ook benieuwd hoeveel het ongeveer zou kosten in dat geval.

Grateno

grateno

Geplaatst door grateno (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2225) PRO, 8 jaar geleden

Zoek eerst eens uit waar het water naar binnen komt , iemand in de auto en 1 er buiten met een tuinslang of hogedrukreiniger , de boel nat spuiten en desnoods met een lamp kijken waar het vandaan komt.
Kijk ook eens in je wielkasten of daar de boel niet doorgerot is , bekleding aan de kant trekken , schrik niet.

grateno (0), 8 jaar geleden

Goeie tip, ik zal dit weekend eens kijken. Ik neem aan dat ik daarvoor die kartonnen platen bij de achterbank los moet trekken om de wielkasten te zien?

kaleido 1 (2225) PRO, 8 jaar geleden

Je kunt ook via de wielkasten aan de buitenkant kijken , wielen er even af .
In de kofferbak de bekleding verwijderen , achterbank plat , dan kun je meestal al wel zien of het mis is.

Wietze350 (0) PRO, 8 jaar geleden

De meest voorkomende water problemen in de kofferbak komt of via één van de achterlichten binnen of de achterklep rubber dicht niet meer goed af of is verstopt door troep e.d.. of het afdicht rubber van het slot van de achterklep is kaduuk.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.