Peugeot 605: Waterpomp Kapot, Hoe kom ik aan een nieuwe?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6 Automaat

Ik heb gezocht via onderdelenzoeker, niks. Op Marktplaats staat er wel een, maar daar weet ik niet van of die past op mijn Peugeot.
Het gaat hier om de volgende;
De pomp komt van de ZJP motor (3.0 V6, 12klepper). Deze zat in een 605, handgeschakeld uit 1992. Dit is een citaat op mijn vraag aan de aanbieder van Marktplaats.
Weet iemand me te vertellen of deze pomp goed is voor mijn auto?
vriendelijke groet, Caesar.

caesar46

Geplaatst door caesar46 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

23 Reacties

harry4203 (650) PRO, 13 jaar geleden

wat voor motor zit er in jouw auto dan? (chassisnr)

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

langs de auto materialen zaak. langs de dealer.... ?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

1201 53 WATERPOMP - TOT DATUM 19900716

1201 94 WATERPOMP - SINDS DATUM 19900716

m.a.w. 2 verschillende onderdeelnummers


ZPJ (ipv ZJP) is de aanduiding voor deze 3.0ltr V6

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Oei, 3 x reactie binnen 5min. tuuttuut, dat is snel!

Treb (0), 13 jaar geleden

Bizar prijsverschil tussen die marktplaatspomp en een nieuwe...

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Nog gewoon verkrijgbaar bij de automaterialenzaken.

S6

caesar46 (0), 13 jaar geleden

Chassisnummer: VF36BUFZ491038697
Motorinhoud: 2963cm3
Vermogen: 123kw
01-11-1996

Treb (0), 13 jaar geleden

De pomp die jij moet hebben heeft onderdeelnummer 1201 94. Die marktplaatspomp zal waarschijnlijk dezelfde zijn.

caesar46 (0), 13 jaar geleden

Ik ga die marktplaatsmeneer mailen en zien of het nummer overeenkomt. Bedankt voor je reactie.
Caesar.

caesar46 (0), 13 jaar geleden

Ik probeer de tekening van de waterpomp die de Marktplaatsman voor me heeft te 'uploaden', maar dan krijg ik een of ander krankzinnig programma waarbij ik bij iets in moet loggen, lukt dus van geen kanten. heeft iemend die me echt wil helpen een emailadres, dan kan ik die tekening zo doorsturen.
Groet, caesar.

caesar46 (0), 13 jaar geleden

[url=http://img87.imageshack.us/i/image0012t....][img]http://img87.imageshack.us/img87/9382/im...[/img][/url]
Nog maar eens geprobeerd. Ik hoop dat jullie daar iets aan hebben. Alvast heel erg bedankt.
Caesar

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Kees, volgens mij heb je mijn geplaatste bericht niet gelezen? De ZPJ waterpomp onderdeelnummers + data komen ook van dit plaatje.
Wat wil je nu nog meer weten dan?

Richard9710 (0), 13 jaar geleden

Hallo Kees! Ik zag dit topic en dacht, hee das toevallig. Even ter informatie voor iedereen:

De "marktplaats pomp" wordt door mij aangeboden op marktplaats. Kees heeft mij gevraagd of de pomp voor zijn auto geschikt is en kwam daarvoor met het onderdeelnummer 1201 94. Op de pomp die ik heb liggen staan wel wat nummers, maar niets wat op het onderdeelnummer lijkt. Ik heb vervolgens op de servicebox de pomp opgezocht en Kees het bovenstaande plaatje gemaild. De pomp die ik heb liggen lijkt er sterk op, maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat het dezelfde is.

Ik had ooit een 605 3.0 V6 SR waarbij er iets met de krukaslagers fout ging. Ik heb er toen een compleet nieuwe (lees: gebruikt, van de sloop) motor ingelegd. Van de oude motor heb ik de nog bruikbare delen afgehaald, waaronder deze waterpomp. Ik kan vanavond even nakijken of ik het kenteken van de 605 nog kan achterhalen, maar het chassisnr zal moeilijk worden. Is er hier wellicht iemand die middels het kenteken het onderdeelnummer zou kunnen achterhalen?

306 cabrio (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb nog ergens op de zaak een oud computerprogrammaatje waar ik via kenteken het chassisnummer kan opvragen, ik dacht dat dit voor kentekens vanaf 1990 was.

Richard9710 (0), 13 jaar geleden

Ongelooflijk wat een troep ik nog heb. Ik heb alle groene kaarten en de aankoopbonnen en vrijwaringsbewijzen van alle auto's die ik tot nu toe heb gehad nog liggen. Daarop heb ik het kenteken EN het chassis nummer kunnen vinden.

Kenteken DT-VX-17
chassisnummer VF36BSFZ290747481

Als ik nu echter dit chassisnummer op de servicebox invul krijg ik wel te zien dat het om een 605 gaat, maar vraag ik de gegevens van de koeling op, dan blijft dat rondje maar rondjes draaien.

Treb (0), 13 jaar geleden

01
1201 53
01 WATERPOMP
- TOT DATUM 19900716
01
1201 94
01 - SINDS DATUM 19900716

[i]Zelfde gegevens dus. Maar dat wisten we al.[/i]

caesar46 (0), 13 jaar geleden

Ik dacht: er komt geen email meer binnen, dus er is geen belangstelling voor m'n probleem. Met schaamte zie ik dat jullie druk bezig waren. hartelijk dank daarvoor. Klein vraagje: hoever sta ik nu. Volgens mij is het dus nog steeds niet duidelijk of het om de juiste pomp gaat. Wie geeft me helderheid.
Alvast bedankt, Caesar.

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=caesar46]Klein vraagje: hoever sta ik nu. Volgens mij is het dus nog steeds niet duidelijk of het om de juiste pomp gaat. Wie geeft me helderheid.
Alvast bedankt, Caesar.[/quote]
Caesar

Ik vind dat de jongens allemaal al knap hun best hebben gedaan....
De BAL ligt nu bij jou Caesar.

Wat kun je zelf nog doen:

- Pomp demonteren en gaan vergelijken met de pomp aangeboden op MP.

- Naar de dealer en bestel gewoon een nieuwe.

Moderator Problemcar

caesar46 (0), 13 jaar geleden

Natuurlijk, dat zou ik kunnen doen, maar ten eerste weet ik net zoveel van auto's als van de relativiteitstheorie, ten tweede zit ik in Roemenie, en blijf hier nog een tijd, en het gaat om de Peugeot die ik voor m'n vertrek aan m'n kleindochter gaf. ook zij weet niks van auto's en de daaraan verbonden onderdelen. Dus ligt de bal wel bij mij, maar verrekt ver van het doel af. Ik was een redelijke voetballer, maar zelfs ik kan vanaf deze afstand moeilijk scoren.
Vriendelijke groet, Caesar.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=caesar46]Dus ligt de bal wel bij mij, maar verrekt ver van het doel af. Ik was een redelijke voetballer, maar zelfs ik kan vanaf deze afstand moeilijk scoren.
Vriendelijke groet, Caesar.[/quote]
Dat is een leuk inkoppertje Kees!
Je geeft het idee dat wij de keus voor je moeten maken? Dat de afstand (momenteel) een probleem is, is duidelijk. Misschien kan je kleindochter eens bij een peugeotdealer/specialist informeren. Als dit eveneens in de buurt van Terneuzen is, zijn dit er 2.

caesar46 (0), 13 jaar geleden

Ze woont in Zeist, heeft bij een garage geinformeerd en kreeg als antwoord; we hebben een waterpomp, en kunnen hem erin zetten. Kosten; 500 euro. Dat bedrag heeft ze niet.
caesar.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Da´s duidelijk. Eigenlijk moet ze een andere waterpomp hebben. Én deze moet ook nog door anderen gemonteerd worden?. Door Peugeot dealer valt dan af, door de prijs!.
Om de kosten te drukken, kun je overwegen de pomp van marktplaats te kopen, maar door twijfel zou deze 1 op 1 vergeleken moeten worden met de huidige pomp.
Dus daarom zou deze dan eveneens door anderen gedémonteerd moeten worden? Eigenlijk moet je iemand hebben die dit voor je wil doen.


Tja Ceasar, dan denk ik dat de aangedragen oplossingen via dit forum te weinig brengen voor je.

Ben benieuwd hoe je dit verder gaat aanpakken.

S6

Ralf

caesar46 (0), 13 jaar geleden

Ik ben ook benieuwd. Kleindochter belde net dat ze er over denkt de auto voorzichtig, met een grote watervoorraad bij zich, naar terneuzen te rijden om het daar te stallen tot de zomer. Dan kom ik voor een paar weken terug en kan ik een en ander eventueel regelen. Mogelijk heeft iemand tegen die tijd de juiste waterpomp voor me, of ik koop van de week de aangeboden pomp op de gok, en zie over een maand of 8 wel hoe alles uitpakt.
Jullie allemaal bedankt voor het meedenken.
vriendelijke groet,
caesar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum