Peugeot 406: Zelf aircopomp vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Waarschijnlijk is mijn aircopomp kapot en ik wil deze gaan vervangen. Nu is het systeem wel gevuld, is het mogelijk/verstandig om dan zelf de boel los te koppelen en het koelmiddel af te voeren of moet dit perse bij een specialist? Ik heb geen idee hoe schadelijk het koelmiddel is ik weet alleen dat het tegenwoordig cfk vrij is. Wie o wie kan me meer vertellen.

Leechman

Geplaatst door Leechman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Ongeacht of het goed of slecht voor het milieu is, volgens mij moet je wel oppassen. Het systeem staat onder druk en ik dacht dat als het koelmiddel onder druk ontsnapt dat het dan behoorlijk heet kan worden. Ja, ik weet het, een beetje tegenstrijdig. Maar volgens mij kun je er behoorlijke blaren aan overhouden. Ik denk dat het beter is dat je het laat doen. Als je al een nieuwe pomp hebt zal het niet veel extra kosten om die tussen het legen van het systeem en het weer opnieuw afvullen te laten plaatsen. En er kan meteen gekeken worden of de leidingen goed dicht/vast zitten door het systeem onder druk te zetten.

Leechman (0), 17 jaar geleden

Ik heb gelukkig goed nieuws voor mij zelf :-) . Ik heb vandaag de aircopomp rechtstreeks aan de accu gehangen en de pomp doet prima zijn werk.

andreas08 (0) PRO, 17 jaar geleden

de schadelijke stoffen die hierbij vrijkomen het laten vrijkomen van de gassen daar doet de natuur maar 5 jaar over om dit te vernietigen met de huidige r134 gassen vroeger was dit nog erger de natuur deed er maar 12 jaar over met de r12 gassen dus het is een stuk vriendelijker geworden
maar laat dit aan de stek erkende bedrijven over dat bespaard het milieu een heleboel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum