Pontiac transport 2,3: Garage kan niet repareren en wat dan?

Bouwjaar: 1995

Mijn auto naar garage gebracht voor oh beurt. Bougie brak af (rotte bougie/corrosie!!) en kop moest derhalve gereviseerd. Waarde auto voor reparatie ca 4000 euro. Onkosten tot en met revisie 3000 euro. Nou blijkt de auto na reparatie niet meer te lopen (dagwaarde 0??). De garage stelt voor in ieder geval verder te gaan met reparatie (kosten nog verder verhogen tot 4000-5000 euro??). Er is absoluut geen zekerheid dat de problemcar het dan wel zal doen. Ik heb hier geen goed gevoel bij. Heeft iemand hier ervaring mee, en wat is jullie advies. km stand: 160000 km

rooij

Geplaatst door rooij (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

23 Reacties

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Mmm, de auto is in mijn ogen geen EUR 5000 meer waard maar voor EUR 5000 koop je waarschijnlijk niet een vergelijkbaar exemplaar. Misschien is de garage vergeten een draadje aan te sluiten of is er een draadbreuk ontstaan bij het verwijderen/plaatsen van de kop?

Paul

rooij (0), 20 jaar geleden

Deze suggestie (controleer kabelboom) is ook al gedaan door Opeltje. De garage heeft welliswaar niet de gehele kabelboom doorgemeten, maar wel de meeste belangrijke punten. Geen soelaas! Ook absoluut geen errorcodes op computerscan. Wanneer geef je technisch/financieel gezien de zaak op, en wat is de afwikkeling hierna? Ben ik verplicht de reparatiekosten te betalen en zonder wielen naar huis te gaan? Of ben ik afhankelijk van de goedwil van de garage?

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik geloof er niet in dat de auto niet meer te redden is. Als hij lopend is weggezet dan moet hij ook weer aan de gang te krijgen zijn. Een andere monteur erop zetten?

Paul

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

er is domweg iets verkeerd gegeaan bij deze reparatie...er is iets vergeten oid...

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Er bestaat toch ook zo iets als garantie op de reparatie ?
Als de garage de bougie stuk heeft gedraaid moeten zo toch staan voor hun werk ?
En inderdaad als ie liep , moet ie nu ook weer kunnen lopen.

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Je kan een garage niet aansprakelijk stellen voor zoiets als een gebroken bougie. ALs de vorige garage (of de klant zelf!) de bougie veel te vast heeft gedraaid of al heel lang niet heeft vervangen dan kan je niet de gene die de bougie heeft afgebroken de schuld geven.

Paul

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

maar de garage is wel aansprakelijk als ze de auto verkeerd repareren en dat is hier duidelijk het geval de bougie kunne ze niets aan doen maar het feit dat ie niet loopt is hun schuld daar zijn ze voor verzekerd

pittzz9134 (0), 20 jaar geleden

En zo is het maar net Henk!!!
Die bougie is een geval van vette pech voor de klant maar de Pontiac had op z'n minst goed lopend de deur uit moeten gaan als ie goed lopend binnen was gekomen , en dat is dan weer vette pech voor de garage.

Roel__van_Horne (0) PRO, 20 jaar geleden

Vraag na of de inlaat en uitlaat nokkenas zeker niet met elkaar gewisseld zijn geworden,dit heb ik wel eens meegemaakt.
alles past gewoon in elkaar,maar lopen HO MAAR.
Mvrgr;Roel

rooij (0), 20 jaar geleden

Rare van het hele verhaal is dat de auto na montage wel een proefrit heeft gemaakt, geen problemen. Pas na warmdraaien en verrijden tbv de roettest viel de auto af, en is daarna niet meer aan de praat te krijgen. Kan dit ook als je de nokkenassen verwisseld hebt?

Dit onderwerp levert zo wel een aardige discussie op. Mijn garage heeft/blijft al het mogelijke doen, maar dat is meer een kwestie van koppigheid en doorzetten dan een gezonde financieele overweging. Dus inderdaad vette pech voor mij dat de kop eraf moest, maar ook al vette pech voor de garage voor alle uren die er nadien al weer in gestopt zijn.

pittzz9134 (0), 20 jaar geleden

Als ze al die uren niet (volledig) doorberekenen , doen ze het netjes.Laat ze eens naar HD cars bellen in Roggel , die doet veel van dat spul en heeft mischien een ideetje.

Roel__van_Horne (0) PRO, 20 jaar geleden

Als de nokkenassen verwisseld waren zou de motor niet meer lopen,dus dit is het zeker niet.
Maar ik weet zeker dat het te vinden is!
En het lijkt mij niet zo moeilijk eerlijk gezegd.
En een roettest is alleen van toepassing op een diesel,Ji bedoelt een viergastest?

rooij (0), 20 jaar geleden

Met HD cars heeft de garage al contact gehad. De auto kon daarnaartoe afgesleept en daar geinspecteerd. Echter niet echt een goede oplossing ivm controle op reparatie door mijn garage.

Mijn pontiac transsport is geen diesel, is zover ik weet ook nooit gemaakt. Hij moest nog een gastest ondergaan ivm afmelding tbv verplichte autokeuring (dat zal dus wel de viergastest zijn, welke gassen zijn dit dan?).

Jongens, ik wil niet de indruk wekken dat ik vind dat mijn garage het niet goed doet. Ik vind nog steeds dat ze een geweldig klus uitvoeren, met enorm doorzettingsvermogen. Complimenten en petje af. Mijn enige vraag is echter wanneer geef je nou echt op in zo'n geval. En gelukkig begrijp ik ook uit jullie reactie dat er nog hoop is.

Mijn garage heeft inmiddels een specialist uit Soest gevonden die aan huis inspecties/reparaties uit komt voeren. Mogelijk dat een verse blik nieuw licht op de zaak werpt.

gijsje (0), 20 jaar geleden

Kijk beste Rob ik sta voor hetzelfde dilemma (zie heet worden) Garage doet ontzettend z'n best maar voorlopig geen oplossing. Auto is dec. 2003 APK gekeurd, rekening € 783,00. Probleem dus nog niet weg. Kop gevlakt etc. Probleem nog. Nu rij ik in leen auto betaald heb ik echter geen cent en mijn garage begrijpt en accepteerd dat ook. Tenslotte is er vanalles nieuw ingegaan maar draaien nee.
Zo, nu gaat m'n auto naar een US cars specialist die d'r na gaat kijken en waarschijnlijk de oplossing heeft, maar goed.
Als hij niet goed komt gaat het apparaat weg echt je blijft aan de gang en uitstellen. Mijn advies rekening niet of gedeeltelijk betalen (in overleg met gar.) en garage verkoopt hem door aan de handel voor € 500,00. Is het trouwens een automaat.

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

moet toch niet echt moeilijk zijn om uit te zoeken waarom een auto niet loopt

Michiel7811 (0), 20 jaar geleden

Hoi Rob,
Je schrijft dat de motor niet loopt. Ik neem aan dat je bedoelt dat de startmotor wel ronddraait maar dat hij niet aanslaat.
Als je kan zeggen of de bougies wel of niet vonken is het voor anderen makkelijker om een goede tip te geven.
(mijn buurman had een golf variant uit 95 die niet vonkte omdat de regelunit het begeven had).
Nogmaals: zie Henk Bruijsten
Michiel

rooij (0), 20 jaar geleden

Ter info, de startmotor loopt prima, de bougies vonken ook. Dit is echter niet zo simpel te testen omdat de bobines op de bougies gemonteerd zitten. Blijken het echter toch goed te doen. Blijft nu het brandstofsysteem over. Hoe test je dat?

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

als je zolang gestartheb als ik denk dan moeten de bougies zeiknat zijn als ie benzine krijgt zoniet komt er benzine van de pomp zo kun je verder gaan en dan kom je er achter waarom hij niet loopt

pittzz9135 (0), 20 jaar geleden

Tsja , tis geen brommer , verzuipe kan ook nog natuurlijk , met die elektronica en sensoren kan er van alles mis gaan.
TEVEEL benzine is ook een reden tot niet starten.Ik heb gekkere dingen meegemaakt.

rooij (0), 20 jaar geleden

Expert uit soest bij auto geweest. Had speciale meetapparatuur (uit de US) bij zich en heeft uiteindelijk het probleem opgelost. Een module (??) defect en problemen met een kabel.

Heb nu de auto opgehaald, maar hij rijdt nu klote. Houdt in bij gasgeven en optrekken, bokt verschrikkelijk. Lijkt ook veel minder trekkracht te hebben als voor de reparatie. Stationair loopt hij prima. Na ritje kwam er veel damp van de radiator (aitco??) af.

Iemand een idee waar dat bokken vandaan komt. Auto lijkt me nu nog steeds niet in orde.

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Weeer terug gaan naar de " expert" moet z'n werk nog afmaken.

pittzz9135 (0), 20 jaar geleden

lijkt me brandstofprobleem , maar inderdaad , toch maar weer terug.
Hoe lullig het ook is........

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

hoe staat het er mee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.