Renault Clio: 1.9 diesel motor vreet voorgloeiers

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Het is weer zover ik heb weer gloeispiralen stuk. Dit is ieder jaar het geval. Iederjaar moet ik weer 1 of 2 of soms zelfs drie gloeispiralen vervangen. Dit gaat nu al een paar jaar zo. Het gaat om een gewone "blote konten" diesel. Geen turbodiesel, geen dci motor.

Nu vraag ik mij af hoe dit kan. De auto vreet gewoon gloeiers. Is er iemand die weet wat hiervan de oorzaak kan zijn. Ik zou dit probleem graag tot een halt roepen.

AlexDSL

Geplaatst door AlexDSL (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de timing niet juist staat en bij versleten injectoren kan je ook dat probleem krijgen.
Hoe ziet de tip van de gloeier er uit? Als hij weggebrand is moet je eerst de rest in orde maken anders blijf je in de problemen.

Kij ook eens of de gloeiers niet blijven gloeien. De spanning moet er af zijn na enkele minuten. Indien dat niet het geval is branden de gloeiers gewoon kapot. Relais vervangen in dat geval.

AlexDSL (0), 13 jaar geleden

De gloeiers komen er altijd netjes weer uit, de tip is niet verbrand ofzo. Ik ga morgen even bezig met het meten van de spanning over de gloeiers en ga even kijken hoelang die blijft hangen. Alvast bedankt voor de tip. Ik kom er morgen even op terug.

teunissen (0), 13 jaar geleden

zet je ze niet te vast in het blok?

AlexDSL (0), 13 jaar geleden

kan dat ook dan? Ik zet ze gewoon vast, niet in het overdrevene. Ik ga er dadelijk mee beginnen zal er even op letten.

Zijn er ook aanhaal momenten van de dingen bekend bij iemand? Ik heb wel een moment sleutel, dan weet ik zeker dat ik ze niet te vast zet.

teunissen (0), 13 jaar geleden

15 Nm

AlexDSL (0), 13 jaar geleden

Ok, thanks teunissen!

De gloeiers heb ik net de spanning over gemeten, en die wordt goed geschakeld. Ik hoor het relais klikken en dan valt ook de spanning netjes weg. Dus dat is wel goed. Er was 1 gloeier stuk van de derde cilinder. Hij was helemaal zwart en de punt was niet verbrand. Dit is gloeier nummer 10 in 2 jaar tijd. Hij start eerst weer goed, maar meestal is het maar even.

Heeft iemand nog een ander idee waar het aan kan liggen?

teunissen (0), 13 jaar geleden

is het inmiddels opgelost?

AlexDSL (0), 13 jaar geleden

Nou er zit een nieuwe gloeier in, en verder is er niets gebeurd. Ik heb de spanning over de gloeiers gemeten, relais werkt goed. Een reden waarom de gloeiers steeds stuk gaan is niet te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.