Renault Mégane Estate 2012: Airco muffe geur

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Hoi, vraag van nieuw lid op dit forum, mogelijk al n keer besproken; muffe geur sinds Juni. Luchtfilter vervangen, airco opnieuw laten vullen, 2 liter lemon erin. Door muffe geur 12u aan interieur ultrasoonreiniging gedaan. Nooit echt weer fris geweest. Nu dus echt vanuit de airco/ventilatie. Heb nu busje motip airco cleaner. Dashboard open (incl dode muis aan binnenkant!!) Kan nu bij kachel huis, maar nu kom ik niet verder.. weet niet waar ik lichtfilter weg kan halen of bij de verdamper kom. Waar moet ik nu wat openen en hoe spuit ik busje met slangetje leeg? Alvast bedankt.

LV22

Geplaatst door LV22 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (340) PRO, 3 jaar geleden

Heb je het interieurfilter er ook uit, daar langs kom je bij de verdamper.

LV22 (0), 3 jaar geleden

Dank je voor je de snelle respons. Nee, zover geraak ik niet. Kabeltje los gemaakt op eerste foto, maar dan...? Alles vast en geen idee waar ik dan iets moet openen of losmaken... Jij een idee?

kaleido 1 (340) PRO, 3 jaar geleden

Kijk even op you tube daar staat hij op .

LV22 (0), 3 jaar geleden

Sorry, maar heb je aub n link. Vanmiddag t halve internet gehad voor m'n gevoel. Vol met oudere versie. En Megane II is anders dan Megane III.

Heino4267 (55), 3 jaar geleden

Wat jij doet is (met respect) symptoombestrijding, alle door jou genoemde maatregelen vallen daaronder.
De oorzaak (onjuist gebruik airco) pak je niet aan. Mijn raad is om dat wel te doen.

Wat bedoel ik?
Je airco ruikt muf omdat er bacteriën in groeien, die gevoed worden door de nattigheid die op de verdamper achterblijft als je de auto uitzet.
De oplossing is om de airco uit te zetten 1 minuut vóórdat je de auto uitzet. Dan droog je de verdamper en groeit er minder.
Om van de huidige bacteriegroei af te komen zou je alsnog een verdamper reiniging moeten uitvoeren (dus met zo'n busje in de auto de auto een tijdje stationair laten lopen conform de gebruiksaanwijzing van dat busje).
Beide maatregelen gecombineerd zouden je definitief van je probleem af moeten kunnen helpen.

check

Beste antwoord, geplaatst door LV22 (0), 3 jaar geleden

Dank voor de reacties, klus geslaagd en eerste bevindingen zijn goed... En ja, ik ga rekening houden met het tijdig uitzetten. Een tip die me afgelopen tijd vaker gegeven is. Grt Lars

Heino4267 (55), 3 jaar geleden

Een nog ongenoemde tip: bij vochtig weer de airco gebruiken om de lucht in de auto te drogen. Daarmee neemt de luchtvochtigheid in de auto een stuk af en heb je ook minder last van bacteriegroei.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.