Renault Megane: Alweer hoge toeren probleem. Jullie zijn mijn laatste oplossing

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Dag allemaal,

Zoals veel personen hier heb ik ook last van een auto met hoge toeren. Ik ben in bezit van een Renault Megane Coupe 96 benzine/lpg g3. Maar mijn probleem is dat soms de toeren van de auto blijft hangen(plakken) en als ik even extra gas geef dan valt de toeren weer terug.

Ik heb al veel dingen geprobeerd die ik op andere forums heb gelezen. Gasklephuis schoongemaakt, stappenmotorvervangen(wel door een 2e handse) heeft wel effect gehad. Normaal liep de auto stationair op 1500 toeren, de vervanging heeft ertoe geleid dat de toeren daalde naar 1000. Onlangs heb ik de stappenmotor eraf geschroefd en heb ik vloeibare pakking erop gespoten voor betere dichting. Gisteren heb ik de auto laten uitlezen. De computer gaf een fout aan, de temperatuur sensor van de luchtinlaat was defect en die heb ik gisteren gelijk laten vervangen. Effect hiervan was dat de auto nu stationair op 700 a 500 toeren draait. Maar het is geen oplossing voor mijn probleem. Ik heb al vaker gezocht naar beschadigde slangen of dergelijken. Maar is kan niks vinden. Volgens mij heeft uitlezen geen zin meer. Hebben jullie misschien nog suggesties?

Bedankt alvast

Bathgate

Geplaatst door Bathgate , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

AS1, 13 jaar geleden

Ik zou de sleepcontacten v/d TPS-sensor eens proberen schoon te maken. Die zit op de gasklep en meet de stand v/h gaspedaal.
Ik heb dit bij een Laguna eens gedaan. Binnenin zit het met lak vast. Dat moet je eerst verwijderen.

gebo, 12 jaar geleden

F3R motor? Heb hetzelfde probleem. Komt volgens mij door de veer om de gasklepas achter de gaskabelschijf die, in dit geval, niet alleen de gasklep in 0-stand terugdrukt maar ook de klep in het huis, in de asrichting, naar buiten drukt waardoor de klep in de zijkant van het huis ingevreten is geraakt. Extra veer erop of gasklephuis vervangen. Succes!

Willsan, 11 jaar geleden

Als je voor de motor staat heb links boven in een paar vacuum slangen die bij elkaar komen, o een zwart plaatje.
Bij mij was het zelfde geval, als men met remmen reiniger linksboven langs spoot ging de motor rustiger lopen.
nu zitten er 3 vacuum nippels aan, welke niet worden gebruikt. behoren afgedicht te zijn, zo niet dan trekt deze valse lucht of is niet afgesloten.

bij mij een succes

primera p11, 11 jaar geleden

Hoe loopt tie op benzine?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.