Renault Megane: Ontkoppelen stekker Gasklephuis

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 L 55kw/75pk

Beste Forum leden,

hoe krijg ik de connector los van het gasklephuis (niet de de stappenmotor stekker) , het is de connector die onder de stappenmotor zit, en aansluit op de gasklep-as. Op een of andere manier zit ie moeilijk verclipst, er zit een staal beugeltje in een groef,

alle tips zijn welkom!

Groeten

Megane_1996

Geplaatst door Megane_1996 , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

AS1, 13 jaar geleden

bij-gebrek-aan-goed-gereedschap-oplossing:
dat beugeltje is aan een v/d brede kanten open. Probeer met een kleine schroevendraaier een van de punten van de beugel opzij te duwen. Eventueel kun je er wat tussendoen zodat hij open blijft staan. Als je dan de andere kant opzij drukt dan kun je de stekker lostrekken.

Megane_1996, 13 jaar geleden

[quote=AS1]bij-gebrek-aan-goed-gereedschap-oplossing:
dat beugeltje is aan een v/d brede kanten open. Probeer met een kleine schroevendraaier een van de punten van de beugel opzij te duwen. Eventueel kun je er wat tussendoen zodat hij open blijft staan. Als je dan de andere kant opzij drukt dan kun je de stekker lostrekken.[/quote]
Bedankt voor de info, onderdeel wordt dus ook de TPS-sensor (Trottle-Position-Sensor) genoemd? Wie heeft ervaring met defecte TPS-sensoren op de Renault Megané? Het kan dus goed zijn dat als deze sensor defect is de computer niet meer weet wat de gasklep stand is. Geeft een defecte TPS geen signaal af aan het diagnose systeem van Renault, zodat je weet dat het vervangen moet worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.