Renault Megane: Renault onderdelen nummers

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Liter

Hallo forum leden,

Wie kent de logica van de orginele Renault onderdelen nummers? Wie weet waar de 3 lange nummers op de motor onderdelen voorstaan? 01, 02, 03 revisie nummer of batch? A, B, C,.... F, G, H is denk ik de revise van het onderdeel.

Mijn probleem is: ik heb een vervangende gasklephuis gevonden van hetzelfde bouwjaar, voertuigvermogen, voertuigtype etc. Maar op de onderdelen nummers na is er een kleine afwijking in het laatste nummer (b.v. een 01 is een 04 in het eerste onderdeel nummer) en een afwijking qua letter in de 2de code. (b.v. 7700861679H ipv 7700861679F. )

Is dit opzich een probleem als het nieuwe onderdeel van hetzelfde bouwjaar een iets hoger nummer heeft?? Zelf denk ik dat alles goed uit te wisselen is. Volgens Renault moet je altijd het ene onderdeel uitwisselen tegen het nieuwe onderdeel met exact het zelfde onderdeel nummer

Wat is jullie ervaring op dit gebied??

Megane_1996

Geplaatst door Megane_1996 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fkoole (0) PRO, 15 jaar geleden

Renault heeft logica niet in het woordenboek staan...
Een smoorklephuis bij de megane uit 96 is op zich niet zoveel bijzonders.
Wel is de stappenmotor belangrijk, hier kunnen 3 verschillende soorten in zitten.
Ze passen allemaal, maar de stekker kan op 3 verschillende plekken zitten.

Ik zou het wel aandurven om deze andere te monteren, zeker omdat dit een normaal smoorklephuis betreft. Bij een auto zonder gaskabel moet je het niet wagen om een huis met een ander nummer te monteren.

Een hoger onderdeelnummer wil niet zeggen dat het onderdeel ook nieuwer is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.