Renault Scenic: Ander radio plaatsen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Ik wil graag de orginele radio weghalen en een pioneer radio plaatsen.
Kan ik dit zomaar doen? En past de orginele stekker in de pioneer radio? Doet mijn radio op mijn display het dan nog?
Wie kan mij advies geven?

Inder Jagessar

Geplaatst door Inder Jagessar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (230), 10 jaar geleden

De aansluitingen moet je controleren/nameten, ook als die "gewoon meteen lijken te passen" kunnen de plus en min e.d. anders aangesloten zitten waardoor je stukken krijgt.
Als je verder nergens op let bij de radiokeuze, geeft het auto-display niets meer weer van de radio en werken ook je auto-radiobedieningstoetsen niet meer.

Een goede autoradioleverancier kan dit perfect voor je uitzoeken: welke typen radio geschikt zijn om samen te werken met het display en de bedieningstoetsen in jouw auto en welke bedradingsset je evt. nodig hebt voor de aansluiting. Je kunt die totaalprijs dan vergelijken met de prijs voor een radio waarbij dat allemaal niet gaat werken en dan de voor jouw portemonee juiste beslissing nemen.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Je zult een ander inbouwframe moeten hebben, aangezien de originele radio verder doorloopt naar links.
Verder zul je een radio moeten hebben die de mogelijkheid heeft om de stuurwielbediening en display aan te sturen, dan moet je dus nog een zogenaamde stalk-adapter moeten kopen die compatible is met jouw radio én jouw auto. En die zijn vrij prijzig.
Wat is de reden om de radio te vervangen? Als het de bedoeling is om mp3 af te kunnen spelen, is het volgende misschien een betere optie:
Een audio connection box er op aansluiten! Kunnen vaak USB en SD aan, en worden aangesloten op de wisselaaraansluiting van de originele radio. Te koop bij Renault, maar ook van Dension. Als je een beetje rondspeurt vind je ze al voor een 60 euro, en dat is goedkoper dan de stalk-adapter om een andere radio aan te kunnen sluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.