Renault Laguna: Auto rijdt niet meer op lpg maar wel op benzine

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hier ben ik alweer met mijn volgende probleem. Ik heb deze site nu maar met een snelkoppeling op mijn bureau blad gezet. Bij de inhoud zie ik ruim 3700!! berichten staan bij Renault, bij mijn vorige merk Toyota staan er maar net aan 600. Dat zet me wel aan het denken.

Sinds enkele dagen rijdt de Laguna niet meer op gas. Als ik de auto gewoon op gas start dan zie ik de lampjes van de schakelaar niet oplichten. Na een paar honderd meter slaat de motor af en knipperd het meest rechtse groene lampje. meestal slaat de motor af bij het afremmen of bij een ingetrapt koppelingspedaal, maar soms zelfs met mijn voet op het gas. Het probleem blijft zich herhalen. Op benzine is er niets aan de hand.

Vanmiddag heb ik even naar een lpg inbouw station gebeld en mijn probleem voorgelegd.
Volgens de monteur is mijn gascomputer defect en moet er een nieuwe in gezet worden €480,=
Ik moet vooruit betalen en ca. 2 weken op benzine rijden i.v.m. heen- en weer verzenden van de gascomputers.

Ik ben van plan eerst zelf alle stekkers welke met de gasinstallatie te maken hebben te controleren en eventueel schoon te maken. Kan ik zomaar alle stekkers loshalen of stuur ik dan per ongeluk de hele installatie in de war?
Moet ik bijv. eerst de accu loshalen of juist niet?

P.S.
Voordat ik hiervoor mijn Toyota Corolla had, reed ik in een Pontiac Fiero. Dit was ook een knutselbak maar beviel me nog beter dan de Laguna. Hierna echt weer een japanse auto en zeker geen auto meer op gas.
Mensen zeggen wel eens "gas is om op te koken". Ik denk dat ze gelijk hebben.

nortsails

Geplaatst door nortsails (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=nortsails]P.S.
Voordat ik hiervoor mijn Toyota Corolla had, reed ik in een Pontiac Fiero. Dit was ook een knutselbak maar beviel me nog beter dan de Laguna. Hierna echt weer een japanse auto en zeker geen auto meer op gas.
Mensen zeggen wel eens "gas is om op te koken". Ik denk dat ze gelijk hebben.[/quote]
Je hebt helemaal gelijk; weg met die Laguna!

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan ook een Dacia kopen. Die gaan bijna nooit stuk, want er staat maar 1 bericht bij de inhoud......

hakeemolajuwon (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan doe je jezelf in de toekomst te kort. Het nieuwe Omegas-systeem van Eurogas is erg goed, zelfs in combinatie met Renault. Overigens is je inbouwer een oplichter, een nieuwe EAS-box kost 299,75 excl. BTW en is 10 minuten werk om te monteren en in te leren. Probeer eens een andere inbouwer, een die je kan vinden op de site van Eurogas.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Lpg werkt perfect, alleen de auto waar het inzit is op benzine al een ramp.
Laat staan dat er dan ook nog gas in komt.
Ik rij een jap en al jaren zonder problemen.
Ook op lpg.
En van europese merken heb ik me een aantal jaar geleden al van af gekeerd.
Want er was altijd wel wat mee.
Maar dat is een discussie daar kom je nooit uit.

sgm (0), 17 jaar geleden

Wat een helderziende, die monteur! Mischien is er alleen maar een kabeltje los of zo. Nou weet ik niet hoe het met een Eurogas installatie zit, maar ik zou toch verwachten dat die ook moet worden ingeregeld op de auto.

Heb je zo een Eurogas installatie waarbij het gas met een ring in de inlaat wordt geloosd? Die leveren veel minder prestatie dan de installaties met inspuiting. Dus die auto met z'n 1.6L zal wel niet vooruit te branden zijn...

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

Dus die auto met z'n 1.6L zal wel niet vooruit te branden zijn...

quotte

[url=http://imageshack.us][img]http://img157.imageshack.us/img157/4633/...[/img][/url]

KIJK NOU!! een laguna met een 1,6l ruitenwissermotor.. SUPER!!

paul,

Sander10757 (0) PRO, 17 jaar geleden

Knappe monteur die door de telefoon de diagnose kan stellen dat de computer stuk is.

jaapm (0), 17 jaar geleden

Ik rij nu op sla olie met een laguna 19dci zonder ombouw 70%ppo en 30% Diesel loopt als een trein misschien zijn ze er wel voor gemaakt.

Groeten,

Jaap

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=jaapm]Ik rij nu op sla olie met een laguna 19dci zonder ombouw 70%ppo en 30% Diesel loopt als een trein misschien zijn ze er wel voor gemaakt.

Groeten,

Jaap[/quote]
och heden!! je wordt nog schatje rijk... jaap, wat ben ik blij dat ik de diesel nog kan betalen... wat tank dat toch mooi aan de POMP he! ik zou dat voor geen geld... willen missen.

paul,

jaapm (0), 17 jaar geleden

Ik ben al rijk Paul


Groeten,

Jaap

nortsails (0), 17 jaar geleden

Probleem heb ik zelf gelukkig op weten te lossen. Ik heb zoveel mogelijk onderdelen en stekkers van de lpg installatie los gemaakt, alle aarde puntjes weer geschuurd en de hele boel weer in elkaar gezet. Nu al twee weken lang geen probleem meer met mijn LPG systeem.
Inmiddels echter wel weer een andere storing. Lampje van luchtvervuiling brand weer en toerental gaat weer spontaan tussen de 1000 en 4000 toeren draaien. Dit gebeurd op gas en op benzine. Gaskleppenhuis inmiddels twee keer vervangen in drie maanden tijd. De dealer denktt nu dat er een interconventionele storing bij mijn fly wire gaskleppenhuis zit. Ze gaan nu de bedrading via de andere kant van de bobine langs leggen om eventuele storingen te voorkomen. Afwachten maar. Inderdaad een 1.6 is niet snel maar als je geen haast hebt is er wel mee te leven. Inruil viel tegen dus blijf voorlopig nag maar even rijden met de Laguna.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Geschuurd ??? Aaah... dat zal op korte termijn wel goed gaan maar op langere termijn gaat het nog veel harder oxideren en komt de storing terug. Netjes schoonmaken met wat contact cleaner, in elkaar zetten en wat vaseline spray of plastic spray erop zodat er geen lucht meer bij kan is beter.

Het omleggen van de bedrading is al veel besproken hier op het forum, dus er is een kans dat het hiermee opgelost is.

nortsails (0), 16 jaar geleden

Auto had weer nieuwe storing. Lampje luchtvervuiling ging telkens branden waarbij de moter spontaan volgas ging lopen. Deed zich alleen voor als de zon scheen en als de moter warm was.
Inmiddels meer dan 10x bij de dealer geweest en zelfs Renault Nederland een boze brief gestuurd.
2x gaskleppenhuis, bobine`s, bedrading nagelopen en aangepast, nieuwe stekker en deel van bedrading bij gaskleppenhuis omgelegd, Diverse keren computer uitgelezen en opnieuw ingeleerd, Software aangepast. Nu denken ze aan complete kabelboom vervangen of computer vervangen. Ik geloof er niet meer in na alle rekeningen.
Tussentijds ook nog een versnellingsbak in puin gereden bij 140dzd km en een andrijfas.
Nieuwe as en bak erin en weer €2400,-
Deze week hebben we een andere auto gekocht voordat al het geld op is aan reparaties. Nu hebben we een auto uit Japan!
Er wordt door Renault alweer druk geadverteerd met het nieuwste model Laguna (met drie jaar garantie!).
Veel zien we ze waarschijnlijk niet op de weg. Een aantal lease maatschappijen wil ze niet eens meer hebben.Voor mij geen Renault meer. Ik wens alle Laguna rijders veel sterkte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.