Renault Megane: backlight kilomerterstand display blijft branden.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DCI

hallo,

Ik heb gister een megane gekocht uit 2003. Het gaat om een MEGANE; 1.5 DCI 60KW
Gisteravond zag ik dat de backlight van de kilometerstand display blijft branden en het icoontje van de handrem, ook als de deuren op slot staan en ik de key niet bij me heb.

Als ik in de auto ga zitten met de deuren op slot en zonder key, werkt de radio ook gewoon. Zelfs nadat ik de zekering van de radio eruit had gehaald bleef de radio het gewoon doen

alleen wanneer ik de coupconso eruit haal gaat alles uit.

Ik ben vandaag bij een aantal dealers langsgeweest om wat navraag te doen maar deze konden mij geen oplossing geven.

Wie kan me verder helpen.

M.v.g

Tjibbe

Tjibba

Geplaatst door Tjibba , lid sinds 13 jaar geleden

11 Reacties

8je PRO, 13 jaar geleden

Ik heb hier meer van gehoord. Er staat me bij dat we toen de uch vervangen hebben. De dealer zou dit terug moeten kunnen vinden op renault net.

Tjibba, 13 jaar geleden

een duur geintje dan :(

8je PRO, 13 jaar geleden

Zonder garantie gekocht? Maar zoals gezegd, als de dealer er een beetje serieus "induikt", komt 'ie vanzelf wel een mededeling over deze klacht tegen. Het is dus zeker geen onbekend fenomeen.

joëlcotech PRO, 13 jaar geleden

Controleer toch even of het schakelaartje in het deurslot van de bestuurder werkt. Heel eenvoudig bij draaiende motor deur openen en kijken op je display of het autootje deur open aangeeft. Heb je handsfree?
Anders vrees ik inderdaad UCH.

Tjibba, 13 jaar geleden

De display geeft idd aan dat er een deur open is. Ik heb ook een handsfree sleutel (als je dat bedoeld).

joëlcotech PRO, 13 jaar geleden

Nog even controleren of alle deuren openen en sluiten handsfree. Kaart in de zak, deuren sluiten met toets op deurkruk en openen door de kruk vast te nemen. Dit bij alle deuren proberen. Dit is om te controleren of je wagen niet "wakker" blijft door een andere oorzaak. Springt het contactslot aan bij het stilleggen van de motor?
Maar denk net als Bert dat er een probleem zit in je UCH. Heb dit nooit zelf gehad in de werkplaats, maar wel gehoord tijdens opleidingen van Renault BeLux zelve als ik het me goed herinner...

Tjibba, 13 jaar geleden

De deuren gaan goed op slot en gaat weer open als ik aan de deurkruk trek.
Wat bedoel je precies met : Springt het contactslot aan bij het stilleggen van de motor?. Als ik de motor uitzet gaat het stuur wel op stuurslot.

joëlcotech PRO, 13 jaar geleden

Wel ja, het stuurslot bedoel ik. Dat gedeelte onderbreekt alvast.
De wagen moet openen (van het slot af) als je de kruk vastneemt of als je je hand achter de kruk houdt. Niet aan de kruk trekken. Even om te controleren of het "oog" van elke deur correct werkt. Maar dat lijkt me o.k. omdat de wagen toch afsluit.
Als er niets is bijgeplaatst (Parrot of car-kits e.d.) dan vrees ik de UCH. Een bekwaam Renault-dealer weet hier wel raad mee. Ik werk helaas sinds een jaar niet meer bij Renault, anders zocht ik het voor je op.
Succes alvast!

Tjibba, 13 jaar geleden

Er is wel een carkit van nokia ingezet.

Toen ik de auto kocht is er wel een nieuwe accu ingezet, de monteur vertelde me dat de vorige accu helemaal dood was maar opzich niet oud was.

8je PRO, 13 jaar geleden

De defecte accu is waarschijnlijk het gevolg van de storing in de uch....

breintje, 11 jaar geleden

hallo tjibba hoop dat je dit nog leest? aangezien ik exact het zelfde probleem heb en er niet uit kom. weet je nog hoe je het hebt opgelast?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.