Renault Laguna: bdp sensor renault laguna2 1.8 uit 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

hallo
ik hoop wat vragen te kunnen stellen met de hoop op wat antwoorden
ik heb het advies gekregen om mijn bdp sensor te vervangen
waar vind ik de bdp sensor in mijn laguna 1.8 uit 2001 ( ik hoor verschillende dingen zoals hij zit in de versnellingsbak of ergens in de motor ).
is er iemand die echt weet waar deze sensor zit en is het zelf te vervangen ( ik neem aan dat de sensor gewoon te bestellen is bij de renault dealer ?? ) , is dit een duur onderdeel ??

verder moet mijn rembekrachtiger vervangen worden ( ik heb al een nieuw exemplaar ) iemand enig idee hoelang het vervangen duurt en moet dan het halve motor compartiment verwijdert worden , of is het een simpele klus
ps: moeten er nog leidingen ontlucht worden als de rembekrachtiger vervangen is ????

ik hoop een foto van de sensor en de plaats waar deze zit te verkrijgen

mvg rob

tekno 01

Geplaatst door tekno 01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

De BDP-sensor zit bovenop de versnellingsbak, tegen de motor aan. Hij kijkt op het vliegwiel. Het is een zwarte sensor, op een metalen plaatje met een kabel eraan. Persoonlijk zou ik hem door de dealer laten vervangen, zo duur is die niet. Als er een modificatie op zit dan wordt die meteen uitgevoerd.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Rob,
even een seconde zoeken op google/afbeeldingen en je hebt hem gevonden.
Hoe staat het trouwens met de problemen van je vorige topics? beetje feedback is wel gewenst hierzo...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.