Renault Scenic 1.6 Alize: Benzine motor klinkt als een diesel

Bouwjaar: 1997

Het geluid van de motor is nogal "dieselig", klinkt meer naar een mercedes diesel ;-) dan het zachte wat ik zou verwachten van deze motor.
Trek verder goed op enz. dus niet echt bezorgt ook omdat de garage (geen dealer) niet een probleem ziet maar ook niet weet waar het geluid vandaan komt.
Kleppen gesteld maar geeft gaf geen verandering, compressie is ook goed, ik heb de accu afgekoppeld omdat ik denk dat dan de computer een reset krijgt (werkte bij de R19 wel).
Hij rijd op LPG maar met benzine het zelfde geluid....

De Scenic heb ik nu ruim een week, gekocht van een particulier en was me niet eerder opgevallen maar vraag me toch af of iemand weet waar de "muziek" vandaan komt.

Sindala

Geplaatst door Sindala (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

is je uitlaat spruitstuk niet lek kan ook een flink brom geluid geven .even het hitteschildje eraf halen dan zie je het zo of die gescheurd is

Dimi2253 (0), 19 jaar geleden

Ehhhh, ik kan niet zeggen waar dat geluid vandaan komt, maar let goed op met een 1.6e 8klepper en lpg. De koppen kunnen geen lpg verdragen. Ook slijten de klepzittingen behoorlijk in door lpg.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou zeer zeker je uitlaatspuitstuk pakking controleren en anders naar de voorpijp toe. De motor trekt immers goed dus daaruit verwacht ik het geluid niet....
Anders uitlaat dicht en een beetje gas geven zodat je meer druk krijgt en dan luisteren of je het ergens hoort sissen.

Sindala (0), 19 jaar geleden

Bedankt, zover. Het hitteschildje eraf gehaald, alleen het schroefdraad van de bouten waren lam... kon gelukkig nieuw draad tappen en andere bouten erin. "Helaas" verder alles dicht, wel wat witte oxidatie langs de uitlaat.

De auto rijd vanaf begin met LPG en we zijn 185000 km verder; zou nu de problemen door de LPG kunnen komen? (Dus de kleppen e.d. versleten zijn.)

Dimi2253 (0), 19 jaar geleden

Ik heb destijds ook twee keer een kapotte uitlaatcollector gehad. Helaas was bij mij na 135.000km de koppakking al drie keer kapot geweest.
Indien het de kleppen zijn, dan zou je dat bij het regelen gemerkt hebben.
Ik lees dat je de auto nog maar een week hebt; was dat geluid er een week geleden ook al?

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

die witte oxidatie is opgedroogde koelvloeistof acheter het spruitstuk zit een vriesstop die waarschijnlijk wat lekt of heeft gelekt gewoon in de gaten houden wat betreft het geluid is dat moeilijk te beoordelen van achter een scherm suc6

Sindala (0), 19 jaar geleden

Bedankt, ik wil proberen om het geluid op te nemen volgens mij lukt het wel met een notebook maar ik moet deze eerst even lenen. Het klinkt, laat ik zeggen de toon, is gewoon niet zoals andere benzinemotoren klinken. Het is ook niet het scherpe tikken van de kleppen.... maar als ik het op mijn website plaats laat ik het weten.

Het geluid viel me pas na een week op, laat ik eerlijk zeggen mijn vrouw merkte het op en het kan dus best al zo geweest zijn.... maar nu hoor ik het elke keer.
Maar wat zou ik met kleppen stellen gemerkt moeten hebben? het was voor mij ook al weer jaren geleden (en heb het daarom ook samen met een ervaren monteur gedaan.)

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

zolang je niet aan het einde van de stelinrichting zit zal het vanaf de buitenkant niet opvallen dat de klepzetels versleten zijn.

Sindala (0), 19 jaar geleden

Ik het geluidsbestandje op mijn website gezet (klik op sindala -> website) via het plaatje van de scenic kan je het horen.

11-2 bij een andere renault garage geweest; die hoorde dat van de katalysator de inhoud los zit... (een trilling die er al heel lang in zit blijkbaar.) Het "Diesel"geluid zou dus daar vandaan kunnen komen....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.