Renault Megane: blower werkt niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

de blower van mijn megane senic uit 1998 werkt niet. Hij heeft het wel even gewerkt direct na aflevering , daarna niet meer gewerkt .
Aangezien we de winter ingaan wel prettig als deze werkt.
Ik heb al diverse suggesties van dit forum geprobeerd maar werkt niet (helaas)

harrysenic

Geplaatst door harrysenic , lid sinds 8 jaar geleden

14 Reacties

Heino4267, 8 jaar geleden

Dan resteert niets anders dan op de aansluitingen op de blower zelf te gaan meten (bij verschillende snelheids-instellingen) of het aan de blower ligt (dus blower defect) of aan iets anders...

harrysenic, 8 jaar geleden

Waar zit de blower dan ,kan ik er makkelijk bijkomen?
Ik dacht zelf aan een relais of iets van die aard.

RPJdeWeert, 8 jaar geleden

Blower zit aan bijrijderszijde onder het dashboard, zie je zo zitten.

harrysenic, 8 jaar geleden

Dank je wel, ga zo kijken.

harrysenic, 8 jaar geleden

Heb de blower gevonden en geprobeerd los te halen maar hij is ergens te groot om hen eruit te halen.Inmiddels gemerkt dat als ik hem op stand 6 schakel er een klick hoor die onder het dashboard vandaan komt maar verder niets doet.

Heino4267, 8 jaar geleden

Als geen enkele van de 6 standeen ertoe leidt dat de blower gaat draaien, zijn waarschijnlijk de koolborstels in de blowermotor versleten. Dat kan je zelf vervangen en is niet duur om te doen. En dat past als oorzaak ook bij de leeftijd van je auto.

Met waarom je hem niet loskrijgt kan ik je niet helpen omdat ik de situatie in de Megane niet voldoende ken.
Wellicht weet iemand anders dat wel.

harrysenic, 8 jaar geleden

Dank je wel, ik zal daar zoeken, scheelt een hoop tijd.

Ed Ang, 8 jaar geleden

Ik weet niet of je de oplossing al hebt, maar als een blower het niet doet is het 9 vd 10 keer te wijten aan een doorgebrande stekkerverbinding. Deze kun je (altans bij een F7R coupe) vinden onder de motorkap links achter de accu (als je voor de auto staat). Het zou dan gaan om een vierkante stekker die op de weerstand is geplugd. Als je deze stekker eruit trekt (je zal hiervoor mogelijk wel de accu moeten verwijderen op er goed bij te kunnen) zal je waarschijnlijk een gesmolten plek op de stekker zien die ervoor zorgt dat de voeding onderbroken wordt. Het is dan zaak een nieuwe verbinding te maken.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/h...

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/h...

harrysenic, 8 jaar geleden

Nee ik heb de oplossing nog niet gevonden.Ik heb nog steeds de blower nog niet eruit kunnen krijgen, wel verschillende pogingen gewaagt.Maar op een of andere manier wil hij er niet uit. Heb wel de spanning gemeten op de connector bij de blower en deze geeft 0 aan .Dus moet ik verder zoeken in het systeem.Nu zat eraan te denken om het dashboard te verwijderen ( bovenste deel)Maar ik zal eens naar jou oplossing kijken of dat het is.
Dank je wel.

Ed Ang, 8 jaar geleden

De stekker op de aanjager zelf kan overigens ook problemen geven vanwege eveneens doorsmelten van de stekker, maar ik begrijp dat in jouw geval niet zo is. Ik denk niet dat de aanjager zelf eruit moet, maar ja ik weet helaas niet hoe het bij een Scenic zit. Succes!

harrysenic, 8 jaar geleden

Volgens een demontage bedrijf moet ik het halve dashboard demonteren voordat ik bij de blower kan komen , heeft iemand ervaring hiermee?

moderator PRO, 8 jaar geleden

Werkje van 2 minuten: kan er zo naar onder uit. Zit aan de passagierskant, onder het dashbord. 3 Schroefjes los en 1 stekker..........

Als dat niet wil: links en rechts de speakerroosters verwijderen ( opwippen ), de schroef verwijderen die daar onder zit en dan het hele bovenpaneel met 1 opwaartse klap naar boven toe verwijderen. Dan aan de uiterste rechterzijde boven en onder aan de hoek achter het afdekkapje de moer losdraaien ( sleutel 13 of torxbout ). Dan kun je het dashbord iets terug trekken zodat de ventilator er wel langs kan.

harrysenic, 8 jaar geleden

Dank je wel voor deze tip.
Ga hiermee aan de slag.

harrysenic, 8 jaar geleden

Helaas!!! ik heb de auto verkocht( ingeruild ) tegen een jongere uitvoering waar alles het wel doet..
Maar allemaal bedankt voor de support.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.