Renault MEGANE SCENIC: Climate control functioneert soms wel, maar dan weer een tijdje

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M R8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Vorige week in frankrijk (buitentemperatuur rond de 20 gr en lager) heeft de climate control een week lang niks anders gedaan als lauwe lucht blazen en geen vocht uit de lucht gehaald of gekoeld. Normaal als je de volledige climate control op OFF zet, gaat ook de Koelvin bij de condensor uit na een aantal seconden, maar deze bleef nu continue doordraaien en ging alleen uit als je de motor uit zette. Nu zijn we weer terug in Nederland en sinds enkele dagen doet de climate control het ineens weer goed en ook de garage heeft niks anders kunnen vaststellen dan dat alles nu goed functioneert. Dit is de 2e keer dat we dit hebben. De condensor is al vervangen een half jaar geleden, want er waren een aantal lamellen weinig functioneel meer.
Herkent iemand dit probleem en weet wat te doen, want dit gaat natuurlijk de volgende keer weer gebeuren als het net niet uit komt.

mvankempen@manimar.nl

Geplaatst door mvankempen@manimar.nl , lid sinds 8 jaar geleden

6 Reacties

ronny503, 1 jaar geleden

Volgens mij is er niets met het systeem aan de hand want als de binnentemperatuur van de auto en de buitentemperatuur niet bijster veel van elkaar verschillen gaat de het systeem niet extra koelen.

ofstone, 1 jaar geleden

Hebben er storingslampjes gebrand?
Heeft je garage de auto uitgelezen, en was dit een Renault garage?
Als de koelvin blijft draaien terwijl de airco uit staat, dan kan het zijn dat de ECU denkt dat de motor te heet is, en schakeld dan preventief de airco uit en de koelvin aan.
Kan dus een probleem met het koelsysteem zijn of een kapotte koelwater sensor zijn.
Als bepaalde communicatie tussen de electronica boxen verstoord is of uitvallen, dan gaat ook de koelvin aan en werkt de airco niet meer.
De compressor stekker staat er ook bekent om problemen te geven, maar niet in relatie met de koelvin.

mvankempen@manimar.nl, 1 jaar geleden

Er hebben geen storingslampjes gebrand. De garage die de auto nu heeft uitgelezen is geen Renault garage. Lijkt je dat een betere om wel te doen?

mvankempen@manimar.nl, 1 jaar geleden

@ronny503 Er is wel degelijk iets aan de hand, want ook al is de buitentemperatuur nagenoeg gelijk, dan nog moet de climate control geen warme lucht gaan blazen als hij op een lagere temperatuur ingesteld wordt en moet hij wel de lucht gaan drogen.

ofstone, 1 jaar geleden

Laten uitlezen door Renault kost wel wat geld, maar de Renault uitlees apparatuur (clip) kan vaak meer codes en parameters uitlezen, terwijl de universele apparatuur het daar vaak wat moeilijker mee heeft of zelfs niets laat zien.
Niet alle problemen resulteren overigens ook in foutcodes, maar je moet ergens beginnen, en de garage waar je nu geweest bent heeft tot nu toe niets kunnen vinden.

De "doet het af en toe wel en niet" fouten zoals deze, zijn vaak het moeilijkst om op te lossen, omdat het probleem niet altijd aanwezig is.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Controleer je temperatuursensor eens die bij de spiegel zit , roostertje vol stof bv.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.