Renault MEGANE SCENIC: CV werkt niet bij warm weer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Ik ben in het bezit van een Renault Megane Scenic bouwjaar 2000 (1.6).
De centrale deurvergrendeling werkt in principe altijd, behalve bij warm weer.

Het ligt volgens mij niet aan de batterijen, want normaliter werkt de vergrendeling de hele tijd, behalve bij warme temperaturen. En zelfs dan niet altijd reproduceerbaar, dus soms wel en soms niet. Ik heb alle deursloten ingespoten en nagelopen, geen problemen kunnen ontdekken.

Wat zou dit kunnen zijn? Hebben deze type auto's daar vaker last van?

Wie zou mij kunnen helpen.

abassis

Geplaatst door abassis , lid sinds 4 jaar geleden

3 Reacties

Heino4267, 4 jaar geleden

Sommige 2000-uitvoeringen hebben nog een infrarood afstandsbediening, herkenbaar aan de "lampjes" in de afstandsbediening. Bij warm weer is het meestal zonnig en dan kan het zijn dat de infrarood afstandsbediening net te weinig signaal ziet. Die ontvanger zit voor de voorruit. Wellicht kan je het lensje van de ontvanger (en evt. de voorruit daar) eens schoonmaken?

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Sloten smeren is leuk , maar staat los van de cv , deze systemen zitten binnen in de deur.

Ukkie 1.5dci, 4 jaar geleden

Mijn Megane sedan2003 had dit met de achterklep, in de zomer op vakantie, half uurtje in de volle zon (Kroatië/Italië) deed de achterklep t niet, na n uurtje in de schaduw was het probleem weg, bleek een draad breuk te zijn in de kabelboom tussen de achterklep en de carrosserie....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.