Renault Megane: dak schade

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Een transporteur van een asfaltfrees is over het dak van de megane gegaan. Fikse dakschade; zou het mogelijk zijn het dak te vervangen door een panorama dak? Zou dat minder moeite kosten dan het hele dak uit te deuken, plamuren en spuiten?

Geplaatst door

sophos (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

alle 2 veel werk , ik zou er een cabriolet van maken


vrg Thorpe

thorpe 0
badge

10 jaar

[quote=sophos]zou het mogelijk zijn het dak te vervangen door een panorama dak[/quote]
Het dakconstructie maakt deel uit kwa stevigheid van het voertuig, zo simpel is dat niet.
Bekijk de verschillen om een conclussie te trekken.

Gr. paul

P. Kelder 0
badge

10 jaar

[quote=thorpe]ik zou er een cabriolet van maken[/quote]
De brandweer kan het in 5 min ;

Gr. paul

P. Kelder 0
badge

10 jaar

mij allemaal bekend Paul , heb een keer een karwij voor iemand afgemaakt die zag het niet meer zitten, was ook meer een woordspeling in dit geval , ik kan de problemen soms met wat humor dragelijk maken, oferte maken zonder de schade te zien is toch ook natte vingerwerk , prettige pasen


thorpe

thorpe 0
badge

10 jaar

@ sophos:
Er is eigenlijk maar één oplossing: maak een goede foto van de dakschade en stuur die naar een bedrijf wat jouw auto zónder dakschade zegt te kunnen ombouwen naar panoramadak. Dat bedrijf kan dan zeggen welke schade niet wordt weggewerkt door het panoramadak en wat het kost om die overblijvende schade te laten repareren/wegwerken.
Jij kan daarna zelf de rekensom maken wat financieel de best passende oplossing is. En dat zou best eens "economisch total loss" kunnen zijn, afhankelijk van wat de verzekering uitbetaald.
(Hier in Nederland is het gebruikelijk dat de verzekering tot 130% van de dagwaarde mag uitkeren om de auto op de weg te houden, als de auto daarna dan ook werkelijk wordt gerepareerd.)

Heino4267 595

10 jaar

Hierbij een fotootje voor de duidelijkheid. Ik heb het al begrepen; gewoon repareren dus.Als ik bij de MOT (APK) test aankom met een cabriolet heb ik anders heel wat uit te leggen, ook al omdat ik dan dan de deuren dicht moet lassen. Ik kwam op het idee omdat onze Espace ook een panaroma-dak heeft en de draagconstructie is een dwarsbalk in het midden. Het panaroma-dak valt daar gewoon over heen. Met dank voor de reacties.

sophos 0

10 jaar

Ter afsluiting; auto rijdt weer met zelfde dak. Glazen dak achteraf inbouwen is mogelijk, maar dat moet ook het achterste dakpaneel vervangen worden. Laat daar nou net het mechanisme van de gordijn-airbags zitten. Oftewel het was voor ons de moeite niet waard.

sophos 0

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.