Renault MEGANE: Deurvastzetter.

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: M4R F7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Van mijn Renault Megane type 3 bouwjaar 2012.
Maakt de deurvastzetter een krakend geluid als ik de deur open maak.
Heb het al met siliconenspray en olie behandeld,maar blijft kraken.
Als ik de vastzetter vernieuw moet dan de gehele bekleding van de deur er af.Of kan ik hem via de deurslijl
zo monteren.
Bij voorbaat dank, voor advies.

Henk.

wijers hendrikus

Geplaatst door wijers hendrikus , lid sinds 8 jaar geleden

8 Reacties

Heino4267, 2 jaar geleden

Het is gewoon een slechte constructie.
Bij mijn Vel Satis kon het gewoon via de deurstijl, dus de deur hoefde niet open.

wijers hendrikus, 2 jaar geleden

Bij voorgaande antwoorden is er nog niemand met een oplossing gekomen.

Helaas.

Henk.

FRANCOIS 51, 2 jaar geleden

Goede morgen,
blijkt dat dit een veel voorkomend probleem is !! ik heb een megane III en heb het zelfde al 3 keer voorgehad , éérst rechts , dan links ( bestuurderskant ) en dan weer rechts . De éérste keer was al na 2 jaar ,voor een deur die dan minst gebruikt werd.Ik heb mijn ongenoegen geuit per mail bij Renault,ik werd opgebeld .deze persoon sprak onvoldoende Nederlands ( Arabische origine volgens mij ) .Had totaal geen kennis van zaken,ontkende het probleem ,voor mij iemand die daar zat om klanten gewoon af te wimpelen !! Uiteindelijk deed hij een voorstel om een credit nota te maken als ik naar de garage ging om een nieuwe auto te kopen ...dit is toch een schande , hij heeft mij ook aan de telefoon behoorlijk boos gemaakt .Het vervangen in de garage neemt ongeveer 3/4 uur in beslag , je moet niets ondersteunen of wat dan ook,kan makkelijk door één persoon gedaan worden , de binnenbekleding , dus binnenpaneel moet er wel af , als je dit wegneemt zijn er gegarandeerd van die pvc clipjes stuk , die het paneel op zijn plaats houden .Als je het zelf wil doen , het kan , éérst even zien of je het juiste gereedschap hebt ( bits ) en dan deurvanger bestellen en toch 3-4 van die pvc clipjes. Ook voorzichtig de PVC folie die net achter het deurpaneel zit ,voorzichtig verwijderen ,of nadien er nieuwe pvc folie op kleven.

groeten,
françois

Heino4267, 2 jaar geleden

Nee, de deurbekleding hoeft er niet af.
Ja, je kunt hem via de deurstijl monteren.
Ja, het is een sh*t constructie waar geen siliconenspray (??) of smeermiddel aan helpt.
Alle vragen uit je TS zijn daarmee beantwoord.

Een nieuwe deurvanger kopen en inbouwen moet je zelf doen en dat is gewoon rechttoe rechtaan (mits je zorgt dat de deur niet te ver open kan gaan zonder deurvanger, een stuk touw tussen deur en auto voldoet al.

wijers hendrikus, 2 jaar geleden

Nu weet ik het niet meer Francois 51 zegt bekleding moet er af.

Heino 4267 zegt hoeft er niet af.

Wie heeft er nu gelijk?.
Ondertussen zit ik met een krakende deurvanger van mijn Renault Megane 3 bouwjaar 2012.

Henk

FRANCOIS 51, 2 jaar geleden

Hallo Henk,

nog even vermelden , als de deurvanger kraakt moet deze echt vervangen worden , vet , spray etc. haalt niets uit.De linker en rechter zijn verschillend en kunnen niet onderling gebruikt worden volgens de garage.

ook opletten als je het deurpaneel wegneemt , voor de bedrading en connectors van Luidspreker , bedieningsknopjes ramen, spiegels ,verlichting in de deur enz.
op minder dan 50.000 km was ik aan de derde deurvanger toe !! momenteel heb ik er 71.000 opstaan en verwacht mij weer aan de volgende .De service diens van Renault zelf , die mij hebben gebeld hadden van dit probleem nog nooit gehoord , kijk dan maar even op het internet was mijn antwoord .Als de éérst keer de deurvanger vervangen werd in de garage stond ik erbij, als alles gemonteerd was , bleek de elektonica in de war ( denkelijk met connectoren deurpaneel te verwijderen ) maar nadat de technieker de deur dicht deed en een paar keer open en dicht met de afstandsbediening had gedaan ,bleek alles in orde.

grt
françois

FRANCOIS 51, 2 jaar geleden

Dag Henk,

Ik heb het laten doen in de garage , ik heb ze ook éérst zien friemelen en laat ons maar zeggen rommelen,met het deurpaneel nog gemonteerd en lukte het Niet ...ik stond er bij en ze moesten het paneel er afnemen,ook de tweede keer heb ik het gezien en de derde keer ben ik blijven wachten bij een andere klant die ik kende ,in de receptie. Ik heb een Megane III grandtour .

als je het zelf doet zal het wel een 45 euro goedkoper zijn aan werkuren en het is zeker te doen ...enfin meer kan ik niet zeggen , ik stond erbij en keer er naar bij wijze van spreken ,ik heb het ze echt zien doen.Daarom de raad , bestel ook een paar deur clipsen .grt,

françois

wijers hendrikus, 2 jaar geleden

Ik ben goed ingelicht door de leden van Problemcar.

Hartelijk dank.

Henk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.