Renault Megane: distributie riem vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Wil de distributieriem zelf vervangen,zou men mij wat nuttige demontagetips kunnen geven, en ik doe als met hand(ik bedoel: ik heb geen compressor) dus waar kan ik de krukas blokkeren??
Hier chas en kent, als nodig: VF1JMOG0629213359=== 13-NH-VJ


Al vast bedankt.
Met vriendelijke groet, S

saidamraoui

Geplaatst door saidamraoui (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

DLSsound (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Said,

De krukas van een 1,9 DCi is te blokkeren door de torxbout (dopje E12 als ik me niet vergis) die in het blok is gedraaid te demonteren en er een geschikte blokkeerpen in te zetten als de motor op tijd is gezet. Die torxbout zit (als je voor de auto staat) rechtsonderin net boven het carter en net naast de versnellingsbak. De riem moet volgens de fabrikant (officiële manier) met een akoestische meter op spanning worden gezet en de spanner heeft dan ook geen aanduiding voor de juiste spanning. Dus moet je als je verder geen hulpmiddelen hebt, de riem op gevoel op spanning zetten. Je kunt een lange bout in de spannerplaat draaien om de spanrol op te spannen.

Ik hoop je hiermee te hebben geholpen,

Groetjes Peter

saidamraoui (0), 12 jaar geleden

het is gelukt
bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.