Renault Megane: Zwaar sturen , Trillingen op hogere snelheid.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V IDE

Wie o wie klinkt dit bekend?
Als ik stuur lijkt het net alsof die zonder stuurbekrachtiging stuurt redelijk zwaar maar toch ook niet en soms lijkt het alsof er vlak voor het einde van het draaien aan het stuur je een soort tik hoort.
Bij het rijden trekt de auto snel in weg sporing en gaat die vaak naar rechts vooral op de snelweg en dan moet je best tegen sturen. ( Dit is vooral bij een gebogen weg) en bij los laten van het gas naar links.
Tijdens het sturen lijkt het net alsof de auto liever recht door wilt dan dat die de bocht neemt.
Ook op hoge snelheid voel ik beste trillingen.

De vering heb ik al nagekeken die is nog in orde ook amper speling op de wielen nadat ik hem had opgekrikt.
Zelf denk ik misschien de banden maar die zien er goed afgesleten uit ik twijfel over de velg alle velgen hebben de loodjes nog maar ik denk ook niet dat dit er echt mee te maken heeft.
Iemand enig idee?
Ben niet heel bekend met de wiel ophanging van deze auto soorten en vraag me dus af of het een veel voorkomend probleem is anders ga ik zelf nog even zoeken.

Alvast bedankt!

Groetjes ,

Bobbie!

Bobbie42

Geplaatst door Bobbie42 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Heino4267 (200), 13 jaar geleden

Het lijkt er op of je auto niet goed is uitgelijnd.
Laat voordat je dat laat doen, eerst je wielophanging secuur, volledig en rondom nakijken op versleten wielophangingsdelen, anders is het uitlijnen weggegooid geld.

Bobbie42 (0), 13 jaar geleden

Ik ga dat morgen even laten doen.
Alvast bedankt zover.

willyvan (5) PRO, 13 jaar geleden

verdenk het stuurhuis,maar is zo heel moeilijk te zeggen

Bobbie42 (0), 13 jaar geleden

Ik heb een afspraak gemaakt de garage dacht al meteen aan de banden dus ik hoop op een goede en goedkope oplossing.

Heino4267 (200), 13 jaar geleden

Ik zou die tip met dat stuurhuis serieus nemen i.v.m. de "tik" die je hoort: dat kan wel uit een stuurhuis komen, maar niet van uitlijnen.

willyvan (5) PRO, 13 jaar geleden

heb er al verschillende gemonteerd van de sloop,meteen afvoer van de arco verlengen zodat er geen water op het stuurhuis loopt

Bobbie42 (0), 13 jaar geleden

Nou ik ben langs geweest bij Renault en ze raden me 2 nieuwe banden aan en uitlijning ze verwachten dat het stuurhuis nog in orde is.
Ik ga morgen zelf de banden vervangen en dan laten uitlijnen hopelijk is het dan over.!!
Is iemand wel bekend met de advies KM van distributie riem en multi-riem? zelf dacht ik aan 120.000 maar volgens het boekje is het op 80.000 gedaan en moet het binnen x aantal KM's of 5 jaar wat is het slimste om aan te houden?
KM stand nu is 136.000 bedankt zover voor alle reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.