Renault Clio: Distributieriem Clio vervangen?

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Beste mensen,

Ik heb laatst voor weinig pieken een oud clio'tje gekocht, met nu 196.000 op de teller. Vorige eigenaar vertelde me dat de d-riem niet te lang geleden was vervangen, maar nu blijkt dat dit nergens in de onderhoudshistorie is terug te vinden. Er zit wel een sticker op de motor, met een plaatje wat lijkt op een distributieriem. Deze is nogal verweerd, maar met enig puzzelwerk, lees ik het volgende:

121.???
??-??-01

Dus laten we voor t gemak aannemen dat de riem in 2001 is vervangen, bij 121dkm. Officieel moet de riem worden vervangen bij 120dkm of 5 jaar las ik ergens hier op het forum. (Zou de oude er dan tien jaar op hebben gezeten?)

Hij heeft nu dus 75dkm gereden, in 6 jaar. Gezien de algehele staat van de auto denk ik niet dat ik er nog langer dan een jaar of anderhalf in rond kan rijden. Het lijkt me dan, gezien de kosten, ook niet zo zinvol om de riem nog een keer te laten doen.

Wat zijn jullie ervaringen? Houdt zo'n ding het een jaar of 6-7 uit bij niet al te veel kilometers? Ik snap dat het een gokje is, maar wat zijn m'n kansen?

Thanks voor de info.

youpie

Geplaatst door youpie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

youpie

tis net de lotto.. hou je van gokken ? dan kun je winnen of verliezen. gezien je de auto goedkoop in handen hebt zou ik de riem maar gaan vervangen.........

Gr. paul,

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

ja en als die knapt moet je hem alsnog vervangen (en de rest) ik zeg altijd maar , dan kun je hem beter voor het knappen vervangen want vervangen moet je hem toch. riemwissel is vorgeschreven of 120.000 km of 5 jaar dus degen die het eerste komt. kan dus best wel zijn dat dit de 3 de riem al is in die 10 jaar (1991-2001)dus bv bij km stand 34000 in 1996 en bij 121000 in 2001

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.