Renault Megane: Electrisch probleem ??

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Alarmverlichting, richtingaanwijzers en lamje startonderbreking branden niet. Rest (radio, verlichting, ventilator, en dergelijke) krijgt wel stroom. Omdraaien contactsleutel: (start-)motor draait rond maar motor slaat niet aan. Wat kan dit zijn ??

Elartie

Geplaatst door Elartie , lid sinds 13 jaar geleden

9 Reacties

markievandetuftufclub, 13 jaar geleden

controleer je zekeringen & relais voor je motor eens en mogelijk een slechte massa op je accu misschien. Draait de startmotor goed rond?

CARS&MOTORS PRO, 13 jaar geleden

probeer de reserve sleutel eens

abc PRO, 13 jaar geleden

is dit spontaan gekomen of na het overstarten?ucbic(zekeringen kast )waarschijnlijk defect

Elartie, 13 jaar geleden

antwoord op: markievandetuftufclub

De startmotor draait goed rond.
Aan de zekeringen heb ik niets gek kunnen vinden. Zo op het oog geen doorgebrande zekerering. Het zijn ook de drie genoemde zaken die geen stroom krijgen, maar die zitten toch niet op een en dezelfde zekering? En waar/hoe vind ik het relais.

antwoord op: Jerry CMP: reservesleutel geprobeerd, zelfde resultaat.

Antwoord op abc:
Kun je dit meer toelichten? Ben niet helemaal/helemaal niet zo super technisch.

Aan allen: alvast hartstikke bedankt voor de antwoorden tot nog toe.

abc PRO, 13 jaar geleden

dit zijn de dingen die het eerst weigeren bij een defecte zekeringenkast evenals elektr.ramen vaak gebeurd dit bij overstarten(lege accu)vandaar de vraag of het spontaan ontstaan is

markievandetuftufclub, 13 jaar geleden

[quote=Elartie]antwoord op: markievandetuftufclub

De startmotor draait goed rond.
Aan de zekeringen heb ik niets gek kunnen vinden. Zo op het oog geen doorgebrande zekerering. Het zijn ook de drie genoemde zaken die geen stroom krijgen, maar die zitten toch niet op een en dezelfde zekering? En waar/hoe vind ik het relais.[/quote]
Je alarmlichten en richting aanwijzers vallen onder dezelfde groep daarom stelde ik die optie Je relais voor je motor zitten in een aparte bak onder de motor kap. Deze zijn voor je uitwendige electrische bedrading en sensoren bij je motor Maar wat ABC zegt komt denk ik dichter in de buurt controleer je accu ook eerst eens

willyvan PRO, 13 jaar geleden

Grote Zekkeringen Langs Accu In Zwarte Kap Niet Stuk??????

Elartie, 13 jaar geleden

OK, ik denk dat ik nu goed op weg ben naar de oorzaak. Vandaag al bezig geweest maar ben gestopt omdat ik de accu zelf er niet uit krijg. Wel heb ik de kabels (plus + min) al losgekoppeld. Ik krijg echter geen cm beweging in de accu. Daar is vast een trucje voor of een verbrogen moer of zo. Ik zie ook dat naast de accu inderdaad nog een zwart kastje zit waar de rode accukabel naar toe loopt. Dus nog 1 hindernis voorlopig: hoe krijg ik de accu eruit om bij het zwarte kastje te komen?

markievandetuftufclub, 13 jaar geleden

de accu zit meestal aan de zijkant vast met 2 of meer lange bouten of met een kliksysteem misschien ja dat kastje kun je eraf halen maar conteroleer eerst je accu maar eens. Doormeten zou goed zijn kun je gelijk zien of die kapot is.............

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.