Renault Scenic: Elektrische ramen linker zijde werken niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn Renault Scenic uit 2004. De elektrische ramen aan de linkerzijde van de auto functioneren beide niet meer evenals de volledige vergrendeling van alle ramen.
Van het een op andere moment doen ze het niet meer. De rechterzijde functioneert prima. Ik heb reeds de zekeringen gecontroleerd en de schakelaars in de portieren nagekeken. Hier ligt het volgens mij niet aan. Ik heb er namelijk andere schakelaars (van hetzelfde merk) in gedaan en dat werkte ook niet. Tevens werkt de schakelaar voor het linker achterraam niet bij de bestuurdersstoel als in het linker portier niet op het achterraam.

Tevens heb ik op dit forum kunnen lezen dat er nog een connector onder de bestuurdersstoel zit. Deze heb ik ook nagekeken, maar kan er ook niet iets raars aan vinden zoals bijvoorbeeld corrosie en of losse draden.

Naar mijn idee moet het er toch ergens iets los zijn gegaan of de body control unit van de Renault is stuk gegaan.

Heeft iemand een idee of een oplossing?

mistermxz

Geplaatst door mistermxz (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Heino4267 (240), 10 jaar geleden

Als het geen verborgen zekering is die is doorgeslagen, zou je de bedrading in de overgangen van carrosserie naar de deuren kunnen nakijken:die wil nog wel eens breken (na 9 jaar).

mistermxz (0), 10 jaar geleden

Ik weet alleen de verborgen connector onder de stoel die redelijk tot vaak wil oxideren. De bekabeling naar de deur(en) is prima dus daar ligt het niet aan. En dan ook twee deuren tegelijk??

Heino4267 (240), 10 jaar geleden

Dan is de enige gemene deler de connector die onderop de bedieningsconsole in de bestuurdersdeur zit. Alle pinnetjes in de connector al eens gecontroleerd op juiste contactdruk?

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Welke schakelaars heb je allemaal vervangen gehad?

mistermxz (0), 10 jaar geleden

Hallo Safrane10698, Ik heb bedieningsconsole aan de bestuurderskant (daarin zitten de knoppen voor de bediening voor alle vier ramen) vervangen gehad. Echter zoals u kunt lezen heeft dit niet mogen baten.

Hallo Heino, onderop de bedieningsconsole aan de bestuurderskant zitten 3 connectoren. 1 voor de ramen voor, 1 voor de ramen achter en 1 voor de algehele vergrendeling. Dus het linker voorraam werkt dus niet en het linker achterraam + de algehele vergrendeling. Dus naar mijn weten hebben ze dan geen gemeenschappelijke deler!!

Het blijft voor mij tot nog toe een raadsel.

Heino4267 (240), 10 jaar geleden

Tsja, dan resteert alleen nog de deuren openmaken, kijken of de motoren nog werken en dan terugmeten waar de spanningen en massa blijven als je door de bedienconsole in de deur heen bent met meten, en je daarna door de kabelboom in de deuropening heen bent terug de auto in.
Als je eerst de achterdeur pakt, moet je het kunnen vinden met uitproberen en meten.
De motoren werken gewoon op 12 Volt en voor de andere richting pool je de spanning om. Zo kan je ook de print op de motor testen (m.n. de klembeveiliging).

mistermxz (0), 10 jaar geleden

[quote=Heino4267]Tsja, dan resteert alleen nog de deuren openmaken, kijken of de motoren nog werken en dan terugmeten waar de spanningen en massa blijven als je door de bedienconsole in de deur heen bent met meten, en je daarna door de kabelboom in de deuropening heen bent terug de auto in.
Als je eerst de achterdeur pakt, moet je het kunnen vinden met uitproberen en meten.
De motoren werken gewoon op 12 Volt en voor de andere richting pool je de spanning om. Zo kan je ook de print op de motor testen (m.n. de klembeveiliging).[/quote]
Hallo Heino,

Ik zal het weekend wel weer gaan meten. Zeker weten dat de motoren gewoon op 12 Volt werken? Er zit namelijk een module op iedere motor die communiceert met de body control unit.
Weet u misschien op welke pennen ik dan de 12V moet gaan plaatsen?

Heino4267 (240), 10 jaar geleden

Helaas ....
Maar het zou net zo goed kunnen, dat de ramen worden gestuurd met massa ....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.