Renault Scenic: scenic 2004 start niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

De laatste week wou mijn vrouw haar renault scenic enkele keren niet starten . Het probleem is als volgt : Als je de kaart insteekt en op de start knop duwt begint het dachbord te knipperen en gaan de duren vast en los , je krijgt hem enkel terug gestart als je de accu volledig afkoppelt en dan terug aankoppelt en dan start hij van de eerste keer . Dit is op een week tijd al de derde keer , wat zou dit kunnen zijn en is dit een dure grap ?

dirk30

Geplaatst door dirk30 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou beginnen met uitlezen.

dirk30 (0), 10 jaar geleden

Het probleem is als je de accu hebt losgekoppeld , is de computer gereset en zijn de fouten gewist . En voor je de accu loskoppeld knippert alles en kan je de fouten niet zien omdat na enkele seconden dan ook alles uitvalt

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

DE fouten worden ook niet weergegeven op het display , maar ik bedoel uitlezen met uitleesapparatuur bij de dealer , desnoods als de storing erin zit.

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Als je deuren beginnen te flippen en je dashboard begint te knipperen tijdens het starten, moet het bijna wel het te ver wegzakken van de spanning zijn, waardoor de elecronica onderuit gaat. En dat kan alleen maar als je ergens een héél slechte verbinding hebt. Dat zou een slechte accuklem kunnen zijn, maar ook een slechte massakabel (vooral die van motorblok naar carrosserie).
Om daar achter te komen kan je eenvoudig het volgende ondernemen:
- meet eens de accuspanning net vóórdat je gaat starten: minder dan 12 Volt is een defecte accucel.
- zet vóór je gaat starten de binnenverlichting aan en start daarna pas. Als tijdens het starten (waarbij hij de rare verschijnselen vertoont) de binnenverlichting héél zwak gaat branden, zakt de boordspanning tot ver onder de 10 Volt. Je kunt in dat geval eenvoudig door overal de spanning te meten, er achter komen waar de spanning verloren gaat.

dirk30 (0), 10 jaar geleden

De accu is nog goed , die is uitgemeten toen hij het de eerste keer had . Ik ge het eens testen met de binnenverlichting een en morgen ge ik er mee naar de dealer

dirk30 (0), 10 jaar geleden

Normaal is het opgelost , ben naar de dealer geweest . Daar hebben ze de computer uitgelezen en ontdekt dat de massakabel aan de versnellingsbak los was gekomen . Dus als het nu niet meer voorkomt is het probleem verholpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.