Renault MEGANE: Elektrische storing

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Goede dag,

Ik reed vandaag met mijn megane richting huis toen er plots een piep signaal hoorbaar was en er verschillende lampjes in mijn dashboard gingen branden. Handrem, abs, stop, sleutel, de snelheidsmeter bleef op nul staan en de stuurbekrachtiging was weg. Ik heb de auto toen waar kon zo snel mogelijk geparkeerd en afgezet. Het afzetten lukte niet meteen, ik moest de start/stop knop een aantal keer indrukken voordat hij stopte. Toen eventjes gewacht en toch maar weer even gestart. De auto leek eventjes moeite te doen om te starten maar hij deed het. Nu bleek dat alle lampjes weer uit waren, en de melding elektrische storing is weg. Ook het sturen gaat weer lekker soepel. Ik ben toen dus toch maar weer op huis aan gegaan. Ik was gelukkig al bijna thuis. Nu vraag ik mij toch af wat dit kan zijn? Hij lijkt het nu weer gewoon te doen. Ook het starten gaat soepel. Wat zo nu en dan ook voor komt is dat ik de melding krijg olie bijvullen. Die melding is naar een tijdje stil te staan en dan weer te starten ook weg. En komt dan misschien maandag later weer eens terug. Het olie peil is dan trouwens gewoon goed, hiervoor is hij al eens weg geweest. Ik ben benieuwd of er hier iemand iets meer over weet.

Bedankt alvast.

Joery

Jvdun89

Geplaatst door Jvdun89 , lid sinds 3 jaar geleden

2 Reacties

7seconds, 3 jaar geleden

ik zou beginnen met de controle van accu en dynamo, met een eenvoudige multimeter kom je een heel eind. Accuspanning zonder draaiende motor moet >12,5 volt zijn. Met draaiende motor ongeveer tussen 13,8 en 14,5 volt. Wanneer je dan een paar grote stroomverbruikers (o.a. achterruitverwarming) aanzet, mag de spanning niet onder de 13,8 volt komen.

Heino4267, 3 jaar geleden

En controleer de massakabel tussen motorblok en carrosserie ook eens goed ...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.