Renault MEGANE: zekering binnenverlichting

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

afgelopen week was ik binnen verlichtingen aan het vervangen toen lamp aan stond, oeps 1 seconden later
hele verlichting uit toen deden ze niks meer ook de bagage ruimte en portier lampen { excl.bestuurders zijdeur).
ik heb beet je op internet gezocht schijnt zekering te zijn maar, ik weet niet welke is heb nog gekeken naar kast paar zekering uit maar weet niet welk is.
kan mij iemand helpen
alvast bedankt

jess66

Geplaatst door jess66 , lid sinds 4 jaar geleden

9 Reacties

Heino4267, 4 jaar geleden

In je instructieboekje (en vaak in het deksel van de zekeringkast) staat welke zekering van de binnenverlichting is ..

jess66, 4 jaar geleden

bedank voor je bericht
achter deksel is niks geen kart schema in boekje geeft wel aan maar is niet duidelijk en
niet veel info

jess66, 4 jaar geleden

[quote=jess66]bedank voor je bericht
achter deksel is niks geen kart schema in boekje geeft wel aan maar is niet duidelijk en
niet veel info[/quote]

Hans4040 PRO, 4 jaar geleden

Opgelost..?

Dinges51, 3 jaar geleden

Hoe is dit opgelost?
Ik heb namelijk hetzelfde

B3n, 3 jaar geleden

Ik heb bijna hetzelfde probleem (megane III 2010). Bij mij doet de hele binnenverlichting het behalve de bestuurders deur. Na het vervangen van een lamp doet deze het niet meer. Ik wilde er led in zetten maar dat werkte niet. Na het plaatsen van het oude lampje werkte het niet meer. Met een spanningsmeter gecontroleerd op voltage en deze geeft max 7 volt aan. Iemand een suggestie?

Dinges51, 3 jaar geleden

Opgelost. Het is zekering nummer 18 links onder het stuur bij de zekering kast. Die heeft meerdere functies. O.a. binnenverlichting. Regensensor. Lichtsensor

B3n, 3 jaar geleden

Zekering 18 is niet kapot en licht- en regensensor functioneren prima. Helaas diet het lampje het nog steeds niet in het portier aan bestuurderskant. Overigens bij het eruit halen van zekering nr 18 (10 amp) blijven de lampjes van alle andere portieren gewoon branden. Ik twijfel dus of ik de goede zekering had. Op de kast staan geen nummers, volgens het boekje zou het de een na onderste van de rechtse rij moeten zijn. Klopt dat?

B3n, 3 jaar geleden

Opgelost: zekeringen waren niet stuk. Lamp uit de fitting gehaald en deur gesloten auto op slot gedaan. Deur geopend, lampje vervangen en deur weer op slot. Daarna functioneerde het weer. Alle lampen daarna vervangen door led lampjes met dezelfde procedure als hier boven beschreven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.