Renault Mégane Estate 2010: Fluittoon bestuurderportier

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 96

Halllo.
Ik heb een Renault Mégane Estate (2010) aangeschaft. Nu hoor ik bij een snelheid vanaf 80km een fluittoon naast me bij het raam. Ook als er bv. een auto tegemoet komt. Het lijkt dat de deur niet goed sluit of er is een probleem met de rubbers? Het rare is dat als ik van binnenuit tegen de deur duw het fluittoontje weg gaat?

Heeft iemand dit ook ooit ervaren en zo ja wat is de oplossing?

Bedankt!!

Patrick Jansen

Geplaatst door Patrick Jansen (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (75) PRO, 2 jaar geleden

Je kan proberen of je de slotvanger verder naar binnen kan bijstellen, zodat de deur wat verder dichtgaat.

Heino4267 (60), 2 jaar geleden

Je kunt erachter komen op welk deel van de deur de fluittoon ontstaat door een kier tijdelijk af te plakken, bv. eerst de onderste helft van de deur en daarna de bovenste helft. Kijk dan ook naar de voorste kier en de achterste kier. Als het boven in de deur zit, kan het zijn dat de deur wijkt, bv. doordat hij een keer is opengemaakt om een sleutel die in de auto is achtergebleven eruit te krijgen.
Hoe dan ook, als je de ruit omlaag doet, kan je in zo'n geval het frame bijbuigen naar binnen of naar buiten toe, afhankelijk van welk probleem het is.
Als het in de onderzijde van de deur zit kan je soms (als het aan de achterzijde van het portier fluit) de slotvanger verstellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.