Renault Mégane 2002: ODB2 ecu bus init failed

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: K4M B7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Een tijd geleden kon ik met een simpele ODB2 bluetooth adapter en mijn telefoon mijn Megane I uit 2002 uitlezen.
Maar recentelijk werkt het niet meer. Ik heb nog een nieuwe ODB2 bluetooth adapter gekocht, maar daarmee lukt het ook niet. De bluetooth koppeling werkt. Vervolgens gaat de app Carbit connecten met de ecu. Daarbij wordt een AT initialisatie string gegeven. Daarop reageert de ECU terug met OK. Dus er is communicatie met de ECU. Maar dan komt er INIT BUS en na even wachten komt de foutmelding :"INIT BUS failed".
Ik heb in Carbit diverse AT Strings geprobeerd, maar geen lijkt te werken. Ik heb ook andere apps geïnstalleerd en geprobeerd, zoals Torque. Torque lukt het ook de bleutooth verbinding te maken, maar dan blijft het auto symbooltje knipperen, en bovenaan komen een aantal protocollen langs die hij probeert. Hij blijft ca 6 verschillende protocollen proberen, maar verbinden lukt niet. Hoe kan het dat het een paar jaar geleden zonder problemen meteen lukte en nu ineens niet meer? Heeft iemand een idee?

zoom1

Geplaatst door zoom1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bert klein (85) PRO, 2 jaar geleden

Gebeurt wel vaker met bleutooth dat communicatie onvolledig wordt weergegeven,daarom gebruiken wij vaste handtesters

Hans4040 (310) PRO, 2 jaar geleden

Het is trouwens OBD... wat staat voor On Board Diagnose

    Je hebt gelijk Hans, slordigheid van mij...OBD... - zoom1 (0), 2 jaar geleden

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

De meeste AT commands zijn voor de dongle, niet voor de ecu. Dus de dongle antwoordt op dat 1e commando. De conclusie dat er communicatie is met de ecu klopt dus niet.

Zitten alle pennen van de diagnosestekker nog wel op hun plaats?

    Ok bedankt, dat wist ik niet. Ik zal de pennen eens goed checken! - zoom1 (0), 2 jaar geleden

zoom1 (0), 2 jaar geleden

Ik heb de pennen van beide dongels gecheckt en die zijn in orde. Ik moet alleen nog eens kijken naar de OBDII connector in de auto controleren.

Heino4267 (225), 2 jaar geleden

Sowieso is en draadloze verbinding alleen aan te bevelen voor uitlezen, niet voor configuraties veranderen: als de communicatie wegvalt tijdens schrijven kan het erg duur worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.