Renault Grand Scenic: Grand Scenic - Schrapend geluid bij wegrijden in eerste versnell

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo Techneuten,

Ben sinds een maand de eigenaar van een Grand Scenic uit 2004. Laatste spaarcenten zitten erin dus ik hoop niet direct op een grote reparatie. Auto geeft bij het wegrijden in de morgen (na geparkeerd te hebben gestaan) in zijn 1e versnelling een schrapend geluid (te voelen via het gaspendaal). Daarna is dit in zijn geheel weg na een paar seconden, ook als ik daarna weer stil sta en weer in zijn 1 optrek. Kan het zijn dat dit de handrem is (die automatisch is bij de Scenic) en die hij even aan de kant moet duwen, geen idee he ben geen techneut. Ik hoop niet dat het met de koppeling te maken heeft. De auto rijdt verder heel stil en heeft geen performance problemen.

Ik hoop dat iemand me gerust kan stellen en of kan laten weten hoe ik dit kan (laten) verhelpen.
Bij voorbaat dank voor de feedback!

Mvrgr.
Martijn Verhaar (Vleuten)

Geplaatst door

Martijn Verhaar (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

ga even terug naar de garage daar zullen ze je het precies kunnen vertellen
maar probeer ook een keer alleen in zijn 2 te parkeren
ik weet dat het even k#tte is met de handrem maar het kan wel
als je de volgende dag geen last van hebt ligt het dus aan de handrem (komt niet snel genoeg terug

ik denk dat het je rem is die vast blijft zitten omdat deze het alleen doet als je auto op de handrem heeft gestaan. Dingen die je kun doen is de handrem nakijken ( acherrem). En omdat het nu best koud is buiten kan het zijn dat er water in je remolie zit en deze daardoor vast blijft zitten maar dat is alleen bij vorst......

Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken, dit geluid komt uit de abs pomp, wat er precies gebeurd weet ik niet, maar er is een mededeling van renault geweest dat dit volkomen normaal is, en bij deze auto hoort.

kawaZ750 0
badge

15 jaar

Heb net aan de hand van het verleende advies een blokkie om gereden en de auto in zijn 2 weggezet zonder handrem. Morgenochtend zal ik even kijken wat het effect van deze handeling is geweest en of het inderdaad de handrem is. Het duurt echt een paar seconden en is dan weg en weer terug als ik de auto de volgende keer pak. Denk inderdaad niet dat het met vorst of iets dergelijks heeft te maken aangezien de zomer wel voorbij is maar winter is het ook nog niet (al was het eergister 3 graden 's nachts!).

Indien mijn handrem inderdaad de boosdoener is wat is daar dan aan te doen?
Moet ik hiervoor na de garage of kan ik dit zelf doen? Schaar me niet onder het kopje monteurs maar heb vorige week zonder problemen een trekhaak en parkeersensoren ingebouwd dus durf wel een klusje aan (mits met de juiste instructies).

Ik laat nog even weten of het de handrem was, laten we het hopen!
Mvrgr. en alvast bedankt voor het verleende advies.

Martijn.

Kan ik dat verhaal van die ABS pomp ergens nalezen? Las dit net pas na het antwoorden.

Bij voorbat dank!
Martijn

Ik dacht dat ik laatst gehoort had bij de garage dat je die automatische handrem ook kunt laten uitschakelen.

Anton468 0

15 jaar

Het ABS-systeem voert in de eerste paar seconden na de start een zelftest uit. Daarom hoor je het na een volgende stilstand niet nog een keer.

Audifreak763 0
badge

15 jaar

dus mag ik dan ook zeggen dat als hij een x aantal seconden wacht het probleem ook niet komt
omdat de abs-systeem druk op de remmen heeft gezet waardoor hij niet rolt (met moeite en schrappen)
wacht hij langer (en het systeem is klaar) dan heeft hij er geen last van
toch???

Dat mag jij wel zeggen maar ik heb niet gelezen dat de wagen tijden het beschreven fenomeen met moeite rolt.

Audifreak763 0
badge

15 jaar

Hallo meedenkers.

Even een kleine update van mijn zijde. Heb de auto 's middags weggezet in zijn 2 met de handrem er af. Wel even kijken hoe dit te doen aangezien de auto hem er graag op will hebben. Na wat tegensputteren van de auto (piepen) bij het verlaten van de auto is het gelukt (op zich vind ik die automatische handrem perfect). Auto maakte bij het wegrijden de volgende morgen nog precies dezelfde geluiden: paar seconden een schrapend geluid en daarna weg om weg te blijven. De auto rijdt verder als een zonnetje.

Ik heb in de tussentijd ook dat verhaal van Renault terug kunnen vinden op deze site en het klinkt inderdaad erg als mijn "probleem". Moet zeggen dat dit me ook wel aardig gerust heeft gesteld en ik me er niet zo druk over maak. Ook nog even in een hogere versnelling proberen weg te rijden uit stilstand en auto sloeg direct af.

Echt super dat jullie even mee hebben willen denken, in de toekomst weet ik deze site direct weer te vinden.
Martijn (Vleuten)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.