Renault Megane: Hard tikkend geluid bij starten motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Sinds enige tijd hoor ik bij het starten van de motor een 7 of 8 harde tikken. Daarna houdt het op en heeft mijns inzien geen effect op het starten zelf. Het lijkt wel iets te maken te hebben met de luchtcirculatie... Bij het dichtgooien van de portier of de klep is hoor ik namelijk reachtsvoor wat wat klapperen -> plastic dat open en dicht valt.

Heeft iemand enig idee of dit met elkaar verband houdt, wat het kan zijn en of het eventueel samenvalt met mijn andere posting over af en toe problemen met het starten? Alhoewel dat probleem slechts zelden voorkomt. Hoor ik dit tikken en klapperen iedere keer.

Bedankt.

Stefan

SvdN

Geplaatst door SvdN (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ejnn (0), 13 jaar geleden

En als je de verwarming op interne circulatie zet? Doet hij het dan ook?

SvdN (0), 13 jaar geleden

Soms wel, soms niet (bij het starten).
Echter als ik tijdens het rijden omschakel van externe naar interne circulatie en visa versa dan hoor je dat klapperen ook.

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

je hebt jouw eigen vraag beantwoord!

SvdN (0), 13 jaar geleden

Maar daarmee nog niet het antwoord wat de preciese oorzaak is en daarmee wat er vervangen dient te worden en wat daarvan de kosten zijn. Enig idee?

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

wat je hoort zijn de tanden van het recirculatieklepmotortje die over de tanden van de recirculatieklep gaan dus beide ver.

ejnn (0), 13 jaar geleden

Of gewoon als bij mijn broertje, de draaiknop op intern zetten en je hebt het tikken niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.