Renault Megane: Houdt er mee op en start problemen...

Bouwjaar: 1997

Ik heb sinds twee dagen een Renault Megane 1.6 RN een sedan.
Eerst geen problemen, paar keer de stad in geweest. Maar vanmiddag ging ik weg ergens naartoe en na ongeveer 20 km kwam ik bij een kruispunt. Ik druk de koppeling in een tijdje daarvoor en laat 'm uitrollen en toen hield ie op. Ik moest redelijk vaak proberen om 'm te starten. Op contact, starten. contact uit. Op contact, starten. En dat een paar keer tot ie het weer deed. Toen reed ik weer en hij schokte nog een keer en toen was het weer even goed. Bij de volgende bocht liet ik 'm weer uitrollen en stopte ie weer. Het is niet in de bochten zelf, maar als ik 'm uit laat rollen. Weer een paar keer starten en hij deed het weer. En zo nog een keer en toen was ik ter plekke.
Toen ik net weer wegging had ik weer geen problemen.
Wat kan dit zijn???
Ik heb de garage ook al gebeld en daar kan ik maandag heen. 't is garantie, maar k ben toch erg benieuwd wat dit kan zijn.

En dan nog iets: als ik boven een kilometertje of 40 per uur kom begint de auto te zoemen, kunnen dit de banden zijn? Als ik overschakel gaat de motor terug in toeren, maar het gezoem blijft hetzelfde. De banden zitten er ongeveer 5000 km om.

Lolke Vrolijk

Geplaatst door Lolke Vrolijk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Anton468 (0), 19 jaar geleden

Dat zoemen is waarschijnlijk een wiel lager voor of achter. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit aan de banden ligt.

GR

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Banden kunnen echter wel rare geluiden geven....

Er willen wellus platte vlakken en bobbels op de band komen.. maar de banden zijn eigenlijk net nieuw...

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

het afslaan is waarschijnlijk de stappemotor die blijft hangen
stappemotor en gasklephuis reinigen. Als klacht blijft moet je de stappemotor vernieuwen.

Lolke Vrolijk (0), 19 jaar geleden

Het afslaan en daarna moeilijk willen starten lag aan de BPM sensor. Ze hebben 'm uitgelezen en daar lag de storing. En toen die monteur in m'n auto begon te rijden zei ie meteen dat er dus een wiellager uitlag. Garantiegevalletje. beetje slordig eigenlijk, want hij is met apk afgeleverd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.