Renault Megane: Stoterige vering weggedrag

Bouwjaar: 2001

Mijn vader heeft een Megane 1.6 16v hatchback en is nogal ontevreden over het veercomfort. Ikzelf rijd een Megane break uit 99 deze auto lijkt veel soepeler te veren, minder stoterig. Wie weet of er verschil is tussen de HB en de break en wat er eventueel aan te doen is. (Bandenspanning al gecheckt, is o.k)
Wellicht ander type banden...?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk ook bredere banden

Rossy (0), 19 jaar geleden

Wat zijn de uitvoeringen van de auto's?
RT, RXE, RXI?

pha (0), 19 jaar geleden

De Megane Break is een 1.4 16v RXE van '99. De hatchback is een 1.6 16v van '01 in Dynamique uitvoering. Er zit een verschil in banden de break staat op 175/65TR14 en de hatchback op 185/60HR15. Desondanks kan ik mij niet voorstellen dat dit zoveel verschil kan maken. De hatchback is echt (te) stug.

Rossy (0), 19 jaar geleden

Nou staat de Dynamique wel op wat stuggere banden.
Het merk en type band kan ook veel schelen.
De break is berekend op meer belading en heeft andere schokbrekers dan de hatchback. Ook heeft de break een grotere overhang achter, en dus meer gewicht achter de achteras, wat de auto ook heel anders doet reageren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.