Renault Megane: koppakking

Bouwjaar: 1998

Hoi,
Mijn auto start slecht en ik heb 'm laten doormeten bij de renault garage. Uit de meteing kwam een storing in het vliegwielelement. Wat vervelender is ze zegen dat de koppakking lek is. Mijn vraag hoe kan ik zelf controleren of dit zo is. Mijn ervaring met garages is dat ze altijd wel iets vinden. En is dit een grote reparatie, ik heb de auto nog maar net.
Wie heeft een advies?

ijsbruin

Geplaatst door ijsbruin (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Opname-element (bdp-sensor) zou inderdaad kunnen. Koppakking lek i.v.m. slecht starten zou ook kunnen, maar dat openbaart zich meestal door (te) veel druk op het koelsysteem met al dan niet in meer of mindere mate van koelwaterverlies. Door de hoge koelwaterdruk wordt het koelwater bij stilstaande motor door de lekke afdichting van de cilinder geperst, zodat bij de koude start eerst het koelwater afgevoerd moet worden, meestal zichtbaar als extreem veel witte condensvorming uit de uitlaat. Door het koelwater wordt in eerste instantie ook de ontsteking van de lekke cilinder ontregeld, waardoor de motor slecht aanslaat. Als je zeker wilt zijn of de koppakking lek is, kan dat met een speciale vloeistof boven het expansievat gemeten worden of door middel van de cilinders apart onder druk te zetten en kijken of het koelwaterniveau dan stijgt. Als de pakking inderdaad lek is, ben je toch al snel 4-500 euro kwijt. De sensor zal iets van 50 -60 euro kosten. Succes.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

lekt misschien olie via koppakking

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Maar dat is aan de buitenkant wel zichtbaar, al was het maar door olievlekken op de grond.

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 19 jaar geleden

wat voor uitvoering/welke motor heeft de megane .kan eventueel het opnameelement vliegwiel zijn ,maar vergeet eventuele bougiekabels niet dit wordt vaak over het hoofd gezien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.