Renault Megane: Inlezen IR sleutels Megane 1997

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Procedure inlezen IR sleutels gewenst. De noodcode heb ik reeds (ANWB bedankt) en deze gebruik ik nu om de blokkade op te heffen. Ga nieuwe ontvanger bestellen echter vraag mij af hoe de sleutels in te lezen.

Dank u allen.

Even een aanvulling nav de reacties.


Beide IR sleutels worden niet geaccepteerd vandaar mijn gedachte dat het ontvangertje (printje van Siemens) kaduk is. Ook heb ik een maand of 5 geleden een lekkage gehad waardoor het dakconsole onder water stond.

Henk, als ik de knop van de sleutel moet indrukken (3x) moet ik dan de schakelaar van de cv loslaten of deze nog ingedrukt houden?

Nu heb ik vandaag een dealer gesproken om de ontvanger te bestellen en deze kwam met het verhaal dat je een 8 cijferige code nodig hebt en aan de computer moet om de sleutels in te lezen.

Is dit zo of is het een truc om mij een uurtarief aan mijn broek te hangen.

Renault_liefhebber

Geplaatst door Renault_liefhebber (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je de noodcode hebt ingevoerd dan zet je het kontakt uit. Dan druk je op de schakelaar van de centrale portiervergrendeling tot de deuren op en van slot springen. Dan achtereenvolgens op beide sleutels 3x keer drukken totdat de cv bediend wordt. Klaar.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

ontvanger gaat alleen maar kappot als je lekkage hebt via de antenne ,zou eerst het ir oog op de sleutels eens controleren of deze nog goed vast zitten

Renault_liefhebber (0), 17 jaar geleden

Eerste bericht aangevuld.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Renault_liefhebber]Henk, als ik de knop van de sleutel moet indrukken (3x) moet ik dan de schakelaar van de cv loslaten of deze nog ingedrukt houden?[/quote]
Loslaten.

Renault_liefhebber (0), 17 jaar geleden

Eerste bericht wederom aangevuld.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat is voor Meganes met een UCH. Die zijn er vanaf '98. Jij hebt nog gewoon een 'ouwe' met UCbic.

Renault_liefhebber (0), 17 jaar geleden

Okee Henk.

Bedankt voor je inbreng. Ik ga morgen een ontvanger bestellen. Krijg op beide sleutels geen reactie met "jou" procedure.

Renault_liefhebber (0), 17 jaar geleden

Was nog vergeten te melden dat met een nieuwe ontvanger "plip" (officiele naam) en de door jullie genoemde procedure mijn CV en startblokkering weer helemaal top werken.

Allen bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.