Renault Megane: Loeiend geluid op snelweg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds 2 maanden maakt onze renault op de snelweg een loeiend of zoemend geluid alsof er iets aanloopt. Het geluid lijkt bij de voorwielen vandaan te komen. Het geluid is echter niet constant en treedt ook niet elke keer op wanneer we op de snelweg rijden. Bij korte afstanden lijkt het geluid helemaal niet voor te komen, meestal horen we het bij zo'n 50 km, maar soms rijden we er langere afstanden mee en dan horen we niets. De wielen zijn allemaal nagekeken, de schokdempers en vering ook. de versnellingsbak is nagekeken en de moter loopt verder prima. de auto is altijd goed onderhouden en alle probleemonderdelen (remschijven, distributieriem ed) zijn allemaal netjes vervangen. De garage weet het ook niet te vinden en voor we naar de dealer gaan heeft een van jullie misschien nog suggesties.....

schipper

Geplaatst door schipper (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

een wiellager is het enige wat ik kan bedenken....

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat de garage de aandrijfassen eens controleren.
Als er ooit eens een hoes kapot geweest is kan de as beschadigd zijn met dit soort geluiden als gevolg. (een 'loeiend' geluid) Dit geluid kan lange tijd na het vervangen van een hoes nog voorkomen.
succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.