Renault Megane: kniperlicht

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

hallo,
als ik mijn verlichting aan doet en op mijn rem trapt doet het linker kniperlicht het niet als ik mijn rem los laat doet hij het weer wat zou het probleem kunnen zijn en hoe kan ik het oplossen.
alvast vriendelijk bedankt
graat

greet

Geplaatst door greet , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

't garagistje PRO, 11 jaar geleden

Er is slechte massa in achterlicht.
ingebrande stekker. Beter overbruggen van slecht contact met draad op printplaat zelf.

mvg

greet, 11 jaar geleden

waar zit de printplaat vr.g greet

Heino4267, 11 jaar geleden

In je instructieboekje staat hoe je een lamp kunt vervangen in de achterlichtunit (natuurlijk aan de kant waar de vreemde verschijnselen optreden). Al doende in de lampvervangingsprocedure zie je de bovenbeschreven printplaat: daarin zitten namelijk de lampjes gestoken.

Hierboven wordt beschreven dat er mogelijk een slecht contact zit in de stekkerverbinding op de printplaat, of dat er een spoor op de printplaat is doorgebrand. Als je de printplaat losmaakt en de stekker verwijdert, zie je vanzelf waar er iets fout kan zitten.

Als het de stekker is: Een kennis die elektronica kan solderen kan de draden uit de stekker rechtstreeks op de contacten op de printplaat solderen.
Als het een beschdigd spoor is op de printplaat: Een kennis die elektronica kan solderen, kan met een stuk draad het printspoor overbruggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.