Renault Megane: Renault; sleutel werkt niet en startonderbreking help!

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

We hebben elke keer problemen met de sleutel (automatische vergrendeling) van onze auto en hierdoor gaat het lampje van de startonderbrekning knipperen en kunnen we niet starten. Kun je de startonderbreking omzeilen? Of kun je auto met sleutel opendraaien en dan met de knop van de automatische vergrendeling op het dashboard startonderbreking ongedaan maken. Ik zou wel van die startonderbreking afwillen (wie heeft dit bedacht, stom systeem). Kunnen we gewoon niet ergens een kabel door laten knippen? Ik hoor ook iederen over een code? Het rode lampje van de sleutel brandt wel. Iemand een idee?

komieke

Geplaatst door komieke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

Mogelijk moet de sleutel heringelezen worden (deze kan ook defect zijn)Je kunt de wagen starten dmv een noodcode in te voeren. maar dit is nogal omslachtig om telkens bij het vertrekken te doen (deze code kan je bij een dealer aanvragen).
Probeer eens lang op de schakelaar centrale vergrendeling te drukken tot je de deuren terug open hoort springen. Daarna onmiddellijk de sleutel een paar keer bedienen al richtend op de ontvanger aan het plafond.
Ik denk niet dat je de vergrendeling kan uitschakelen (dmv een draad door te knippen of zo)
Indien je de sleutel vaak moet laten inlezen, kan het misschien beter zijn deze te vervangen. Het beste is een goeie sleutel hebben (en een goeie reserve).

mvg

Heino4267 (110), 14 jaar geleden

Ik wil je even en hart onder de riem steken: er is gewoon iets kapot en als dat goed is gerepareerd is alle ergernis weg.
De startblokkering is niet uitschakelbaar, maar bij sommige modellen zijn er nood-foefjes om toch te kunnen starten. Daarover vind je op dit forum meer informatie via de zoek-functie, in de topics over de laatste 2 maanden.

Een dealer moet snel acher de oorzaak van het euvel kunnen komen en als dat betekent dat je na ruim 10 jaar een nieuwe sleutel moet kopen en laten inlezen, moet je dat gewoon laten doen zodat je van de ergernis af bent.

komieke (0), 14 jaar geleden

Inmiddels hield de sleutel er echt mee op (ik denk dat het de batterijen zijn) en hebben we gelukkig nog een code weten te achterhalen. Nu schijn je de sleutel weer te kunnen laten herkennen, dit inlezen waar jullie het over hebben, kan alleen een Renault dealer dat doen? Of kun je dat ook zelf doen?

komieke (0), 14 jaar geleden

Is dat trouwens duur zo'n nieuwe sleutel aanschaffen?

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

alles weer inleren moet de dealer doen via de fabriek
ze zien zelf ook geen codes en kunne ze ook niet uit lezen
de start onderbreker kan eruit gehaald worden maar niet door de dealer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.