Renault Megane: service + airbaglampje

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Bij mij gaat het lampje van dervice en airbag branden als ik de stoel verschuif en als ik dan een paar keer heen en weer ga met de stoel gaat hij meestal wel weer uit .
Lukt dit niet dan gaat hij uit als ik een sensor/schakelaar onder de stoel een beetje heen en weer wiebel.
Ik denk dat daar het probleem zit heeft iemand hier ervaring mee en zo ja hoe heb je dit dan opgelost .
Zou ik de twee draadjes die er heen lopen ongestraft kunnen doorlussen?

meljero

Geplaatst door meljero , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

timo tt PRO, 11 jaar geleden

Ja, als de de stekkers van de bedrading onder je stoel er tussenuit knipt en de draden soldeert is je probleem over.

oldford PRO, 11 jaar geleden

Voor dat je aan het werk gaat aan een onderdeel van het airbag-systeem eerst je accu loskoppelen en een half uur wachten.

meljero, 11 jaar geleden

Ik bedoel niet de grote stekker onder de stoel daar zit het probleem niet aan de linkerkant onder de stoel zit aan de slede een sensor waar twee draadjes aanzitten die wil ik eigenlijk doorverbinden zodat het contact altijd gemaakt is .ik weet alleen niet zeker of deze sensor no of nc is ?

oldford PRO, 11 jaar geleden

Doorlussen kan niet. Airbag-computer ziet dat, doet de airbag-lamp aan en schakelt het totale systeem dan uit.
Als er dan wat gebeurt werken je airbags niet.

RenaultDriver, 11 jaar geleden

[quote=meljero]Ik bedoel niet de grote stekker onder de stoel daar zit het probleem niet aan de linkerkant onder de stoel zit aan de slede een sensor waar twee draadjes aanzitten die wil ik eigenlijk doorverbinden zodat het contact altijd gemaakt is .ik weet alleen niet zeker of deze sensor no of nc is ?[/quote]
Dat is wel bijzonder onverstandig. Deze sensor meet de afstand van dashboard tot voorstoel. Als deze kort is (kleine bestuurder) dan blaast ie de airbag minder hard op. Doorlussen van de sensor wordt hopelijk gedetecteerd door de rekeneenheid zoals mijn voorganger zei, anders zou ik niet in die auto durven rijden.

Maak gewoon de stekkers van de sensor goed schoon en zorg dat ze weer goed contact maken. Lukt dat niet, haal dan de stekkers er tussenuit en soldeer de sensor rechtstreeks aan de bedrading, of vervang de sensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.