Renault MEGANE SCENIC: knipperlicht links weigert.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Mijn knipperlicht links weigert. Ook het alarmlicht en het afsluiten van de deuren geeft geen licht. Rechts werkt alles. Lampen zijn goed en heel af en toe werkt het linker systeem wel, heel even. Het knipperen van het relais gaat bij het naar links gaan sneller, maar de lampen doen het niet. Ik kan geen goed schema vinden van deze scenic. Er zit een zekeringenkast links onder het dashboard met een aantal zekeringen en één relais. Maar dat schijnt van de airco te zijn die er niet in zit. Volgens een 'deskundige' kan het de computer zijn die dan vervangen moet worden. Volgens hem zijn er diverse uitvoeringen van dit systeem. Ik heb een schema uit een serviceboek maar daar klopt ook niets van. Iemand een idee?

robwinters

Geplaatst door robwinters (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Heino4267 (195), 5 jaar geleden

Krijg je tijdens het knipperen (dus als links op dat moment zou moeten knipperen) spanning op de draad van het knipperlicht?

robwinters (0), 5 jaar geleden

Ik denk het niet anders ging het licht wel branden. Ik kan het nu niet controleren want op dit moment werkt alles weer. Waarom?? Ik weet het niet, de Franse slag waarschijnlijk. Ik ga het morgen opnieuw proberen.

7seconds (0), 5 jaar geleden

Je kan eerst de knipperlichten zelf en met name de fittingen goed controleren op corrosie of sluiting, te beginnen bij de achterlichten. Heeft de auto een trekhaak?

robwinters (0), 5 jaar geleden

Ik heb een trekhaak. Op dit moment werkt alles weer. Lijkt wel te weigeren bij vrieskou?

7seconds (0), 5 jaar geleden

bij vrieskou is er weinig vocht in de lucht, hoe paradoxaal dat misschien klinkt. ik zou de stekkerdoos van de trekhaak eens goed nakijken, zitten alle draden nog goed en kan er geen vocht in komen. .

robwinters (0), 5 jaar geleden

Fijn dat iedereen meedenkt. Alleen kan ik nu niets doen omdat alles werkt. Ik ga, wanneer het spul weer weigert, jullie tips ter hand nemen.
De garage had het over storing in de computer en dan moet dat weer vervangen worden, inclusief iets wat de sleutel detecteert. Dat wordt duur! De tijd van de oude clignoteur is voorbij, geloof ik!

Heino4267 (195), 5 jaar geleden

Gezien je bouwjaar en de verschijnselen denk ik eerder aan een mankement aan de bedrading als aan de computer, tenzij die vol water staat.

robwinters (0), 5 jaar geleden

Ik denk ook dat het aan de bedrading ligt. Ik heb eerder een probleem gehad met de bdp-sensor. Ik had al een nieuwe gekocht maar voor die er in ging was ik aan de bedrading aan het rammelen. Nu werkt dat alweer een jaar zonder problemen. In de kolom links van de linkervoet loopt ook een kabelboom met een connector. Daar heb ik ook aan zitten rammelen. Maar nu krijg ik hem niet meer in de fout en dus wordt het afwachten....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.