Renault Megane: kachelmotor

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 12, Vermogen (kw): 85

hallo zal me even voorstellen .
ik ben marcel woonachtig in Sommelsdijk !
ik heb een probleem met mijn kachelmotor, als ik de aanjager op volle stand zet schommel hij
gaat van hard naar zacht (staat niet op de automaat). bij de garage hebben ze al een nieuwe kachelweerstand en een nieuwe kachelmotor gemonteerd. Maar het probleem bijft.
Weet iemand waar ik nou het probleem zou moet zoeken. Ben nu al een hoop geld kwijt en het probleem blijft.

marcel47

Geplaatst door marcel47 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Wat is zacht?
Want het is normaal dat die niet constant dezelfde hoge snelheid houd.

marcel47 (0), 5 jaar geleden

hallo viper_ren
zacht is bijna uit . als ik hem van de automaat afhaal en de ventilator vol aanzet gaat hij van ff vol naar bijna uit. maar het rare is ! dat doet hij alleen als ik rij . Als je stil staat bijft hij goed . heb hem gemeten tijdens het rijden en dat schommelt hij tussen de 14 en 7 volt . Ik zelf het het gevoel dat er iets niet klopt.

ofstone (0), 5 jaar geleden

Heeft hij ook dit gedrag ook als je hem handmatig bijna op maximaal zet, of als je hem op automaat zet, en dan de temperatuur flink hoog zet?

De gemeten spanning, heb je die op de kachelmotor gemeten? Interessanter is om te meten wat de duty cycle is, of die variabel is of constant met het harder en zachter gaan van de kachelmotor.
Wellicht heb je ergens een slechte verbinding of is er een andere reden waarom de kachelmotor zo aangestuurd worden. Vooral omdat je aangeeft dat er bij stilstand niets gebeurt, en alleen tijdens het rijden.
Kachelmotor wordt PWM gestuurd, dus honderden keren per seconde aan en uit. Hoe meer aan gemiddeld, hoe harder de ventilator draaid, en andersom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.