Renault Laguna: Laguna fase 2 zwarte rook

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 110

Hallo iedereen,

Heb vorige maand tweedehands een renault laguna Grand Tour (sport edition) 1.9 DCI 110 pk gekocht van bouwjaar 2005 (facelift). De wagen rijdt heel goed maar ik heb gemerkt dat er een enorme zwarte/grijze rookuitstoot is bij het rijden. Wanneer de wagen stationair draait is deze rook er niet. Wannneer de wagen in neutraal staat en er gas gegeven wordt, is er eveneens geen rookuitstoot.

Overdag zie ik bij het verleggen en aan ongev. 2000 toeren een zwarte rookwolk ontsnappen.
Wanneer ik echter 's nachts rij en er rijdt een voertuig achter mij dan zie ik dat er enorm veel rookuitstoot is. Het is alsof de wagen achter mij in een dikke mist rijdt. De rookuitstoot komt in elke versnelling voor en bij elk toerental.

Deze week ben ik bij een renault dealer geweest om het probleem uit te leggen. De garagist heeft de wagen laten uitlezen en er zijn geen foutmeldingen. De EGR klep werd gecontrolleerd en deze werkte normaal. Hij zei dat ik me dus geen zorgen moest maken. Hij heeft een testrit gedaan (overdag natuurlijk ) en zei dat er niet zo veel rookuitstoot was.

Niet tegenstaande de wagen fantastisch rijdt zit ik toch altijd in mijn spiegels te kijken naar de rook. Geweldig ambetant dus...

Iemand die mij kan helpen met wat goede raad?

Alvast bedankt..
Jarno

Jarnopi

Geplaatst door Jarnopi (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

jarno ik begrijp dat de garage het vond mee vallen maar jij het erg vind dat is wel lastig.
ik begrijp ook dat het blijft anders zou je zeggen dat hij vervuild is.
heb je al geprobeert door een stevige rit temaken of hij dan op houd met roken.
ik zou eens proberen om eens flink door te trekken in zijn twee tot max toeren en dat vast tehouden en dan tekijken of het roken minder wordt dat doen we ook als een wagen niet door de roetmeting komt en vonk lukt dat dan.
ook kun je reiniger door de brandstof doen maar bij alles ga ik er van uit de het systeem geen storingen heeft en alles goed werkt .

groetjes jan.

Jarnopi (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reactie Jan.

Heb idd al eens geprobeerd om eens goed door te trekken in zijn tweede versnelling. Hierbij werd er een enorme dikke zwart/bruine rookwolk uit de uitlaat geduwd. Dit verbeterde na een drietal keer. Echter wanneer ik in lage toeren rij blijft de rook uit de uitlaat komen. Heb op het internet wat opzoekingen gedaan naar additieven voor dieselmotoren. Morgen ga ik eens naar auto5 gaan om een additief te kopen.
Hopelijk is het dan wat beter.

Jarno

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

jarno dat moet je zeker doen en ik hoor tezijner tijd graag het resultaat.

groetjes jan.

Jarnopi (0), 16 jaar geleden

Heb ondertussen een flesje Marly Diesel smokestop gekocht en gebruikt. Helaas na 300km te hebben gereden en de eerste 50 de auto eens goed te hebben belast is het resultaat eigenlijk nog niet veel verbeterd. Ik denk dat ik er mij zal moeten bij neerleggen.
Alleszins bedankt voor de raad Jan.

Groeten jarno

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgensmij wordt hier de EGR-klep over het hoofd gezien...... Wel het meest besproken onderdeel.

Gr. paul

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ja paul daar heb je gelijk in maar ik heb daar niet bijstil gestaan omdat hij bij de garage geweest was maarjarno het is zeker zo dat de egr voor veel van dit soort problemen kan zorgen dus zoals paul aan geeft laat deze eens nakijken op de goede werking en inwendige afdichting.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.