Renault Laguna: Lekkage achterdeur

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG

Beste lezers,

Achter de bestuurderstoel staat een plasje water na een flinke regenbui (is 2 keer gebeurd).
Als ik goed kijk naar het rubber op de dorpel zie ik dat het nat is en kennelijk water over die kunststof rand de auto in gelopen is. De enige plek waar dat vandaag lijkt te kunnen komen is van achter het deurpaneel. Daar maak ik me zorgen over, want ik weet niet hoe er water IN de deur terecht kan komen wat dan achter het deurpaneel vandaan de auto inloopt. Nergens losse of slechte rubbers en de deur is ook nergens anders nat dan aan de onderkant.

Ik reed langs een Renaultgarage en ze zeiden daar (zonder goed te kijken, ik ben geen klant daar) dat een nieuwe pakking om het deurpaneel de oplossing zou kunnen zijn, maar voor dat geld konden ze niet zeggen of het probleem dan weg is.

Komt iemand dit bekend voor? Loopt er met een nieuwe pakking ook geen water de deur meer in?

Het probleem lijkt alleen aan de linkerkant te zitten en dat kan te maken hebben met dat die kant altijd bij het geparkeerd staan OP de stoep staat en de auto dus ietsje schuin. Ik neem aan dat het niet opgelost is bij alleen maar anders parkeren..

Bedankt!
Rogier

Bosshardt

Geplaatst door Bosshardt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

JethroC (0), 14 jaar geleden

Het is volkomen normaal dat er water tussen je ruit en de rubber ervan naar de binnenkant van je deur komt. Onderaan de deur (in het metaal) is een klein gaatje dat dit water afvoert. Misschien kan je eerst even controleren of dit gaatje niet verstopt zit...

Bosshardt (0), 14 jaar geleden

Beste Jethro,

Bedankt voor je antwoord/hulp. Zou je me precies kunnen vertellen waar dat gaatje zou moeten zitten onder op de deur, want ik heb gekeken en zie er geen. Wel zit er een zwarte dop, maar die is duidelijk niet om water door te laten. Wat zeg je verder van dat verhaal over een nieuwe pakking, als het dat toch zou zijn?

Groeten,
Rogier

JethroC (0), 14 jaar geleden

Als je met "nieuwe pakking" de rubber bedoelt die rond de hele deur zit, zal deze vervangen adhv jouw uitleg van het probleem, niets verhelpen. Je zegt dat het water vermoedelijk van 'achter het deurpaneel' vandaan komt. Dus dit wil zeggen dat het water langs je raam naar binnen komt. Wat ik je eventueel aanraad, is het binnenste deurpaneel er af te halen na een regenbui. Doe dit zeer voorzichtig, want voor je het weet rijd je met een rammelende Renault rond! Probeer toch eerst dat afvoertje te vinden vooraleer je (onnodige) kosten gaat maken.
Ikzelf rijd met een Megane, dus ik kan je niet exact vertellen waar dat afvoertje precies zit, maar het meest logische is dat het zich op het laagste punt van de onderkant van de deur bevindt. Bij mijn wagen is dat de kant van de deur het dichtste bij de voorkant van de auto.

Veel succes.

Erik2804 (0), 14 jaar geleden

Aan de deur zit een rubber (aan de sluitkant), de gaatjes zitten achter de rubber verstopt. Na verloop van tijd verstopt het gaatje in de deur door stof en zand. Hoor je geen water lopen in de deur tijdens optrekken/afremmen?

Open het portier en laat eens water tussen het raamrubber het raam lopen, dit moet nu via de onderkant van de deur eruit komen. Gebeurt dit niet haal een vinger tussen de deur en de onderste rubber aan de sluitkant van de deur door. Als er genoeg water in de deur zit, moet er op twee plaatsen water uit de deur komen.

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

Met pakking bedoelt je dealer waarschijnlijk de afdichting tussen het portier en de portierbekleding. Dit is bij de laguna een smalle schuimrubberachtige plakstrook.

HerZon (0), 14 jaar geleden

Hier is het probleem al eerder besproken.
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

De deurpanelen zijn zo los te trekken, alleen het zwengeltje van het raam eraf halen (dmv stevig trekken). Vervolgens zit er in het handvat nog 1 schroefje. Daarna heb ik de oude afdichting vervangen door kit en er is nooit meer een lekkage geweest.

Bosshardt (0), 11 jaar geleden

OPgelost. Het was de pakking EN het verstopt gaatje....

Erik2804 (0), 11 jaar geleden

Dat heb je dan toch binnen 4 jaar opgelost.... hihi

8je (0) PRO, 11 jaar geleden

Het gaatje had zich vast goed verstopt......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.