Renault MEGANE SCENIC: linker voorportierruit opent spontaan bij uitzetten motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Wanneer ik de motor uitzet gaat de linker voorportierruit spontaan open en blijft open staan. Als ik vervolgens de contactsleutel naar de contactstand draai en het portier sluit, moet ik deze zeer snel naar de beginstand draaien zeer snel er uit trekken. Wanneer ik dit niet doe gaat de ruit weer open.
Ongeveer een maand geleden deden de wielspanningssensoren raar, door alle vier spontaan te gaan knipperen. Dit probleem heeft zichzelf min of meer opgelost door o.a. de bandenspanning te verhogen. Wellicht was deze storing het gevolg van de plotseling sterk oplopende vorsttemperatuur. Vervolgens zouden beide storingen een connectie met elkaar kunnen hebben.

kweetutniet

Geplaatst door kweetutniet (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (110), 8 jaar geleden

De oorzaak van de gecombineerde verschijnselen kan in de stroomvoorziening zitten. Hoe oud is de accu en is die nog wel goed?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.