Renault MEGANE SCENIC: spanning valt weg als auto geparkeerd staat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Een 5 maanden geleden wilde mijn auto niet meer starten, portieren niet meer af te sluiten, totaal "dood". Wegenwacht erbij geweest en het eerste wat hij vroeg was hoe oud de accu was. Heeft wat uitgelezen en overgestart waarna de auto weer lange tijd storingsloos was. kwam wel vaker voor bij de Grand Scenic, mocht het nog eens voorkomen dan moest ik maar naar de garage gaan en de boordcomputer uit laten lezen. Het euvel is weggebleven totdat een maand of twee geleden geregeld spontaan de spanning/stroom wegvalt als de auto afgezet is en geparkeerd staat. De spanning/stroom komt ook vanzelf weer terug op het systeem. Ik merk dit dan doordat het klokje, de dagteller, de kmstand tot de volgende servicebeurt weer op 0 staan. Ik heb afgelopen maandag de accu vervangen, de aansluitingen gereinigd en vandaag, woensdag is de storing weer opgetreden. De auto start verder normaal, accu wordt bijgeladen en tijdens het rijden is er niets aan de hand.

Iemand een idee wat het kan zijn?

pbw62

Geplaatst door pbw62 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 8 jaar geleden

probleem zit hem in het paneel,na verloop van tijd doet die helemaal niks meer.
gebruik de zoekfunctie maar eens

pbw62 (0), 8 jaar geleden

Bedankt abc voor je aanvulling.
Ik ben verder gaan zoeken en kwam verscheidene malen dezelfde klacht tegen.
ik heb ondertussen wat bedrijven gevonden die het paneel kunnen repareren en laat dit ook zeker doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.