Renault Megane: Megane start niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een Renault Megane staan met de storing dat hij niet start. De auto viel onderweg plotseling uit en sindsdien slaat hij niet meer aan.
Het is een LPG/Benzine auto dus is het nogal lastig te bepalen of het een centrale storing is of dat het is te vinden bij het LPG- of benzine circuit.
Bij het op contact zetten hoor ik de brandstofpomp niet draaien. Na de pomp direct op een accu te hebben aangestuurd ging hij wel draaien dus is dat uitgesloten.
Ik heb bij de brandstofpomp gecontroleerd of ik een goede aansturing heb en naar mijn inzien is de min zijde in orde alleen is de plus zijde niet goed.

Er zit natuurlijk wel startonderbreking op en daar heb ik dan de volgende vraag over: Is het zo dat bij Renault de brandstoftoevoer naar de pomp wordt onderbroken? of ligt het anders?
Zou het een centrale storing zijn omdat hij zowel op bezine als op LPG niet aanslaat? of zou hij sowieso niet op LPG koud aanslaan?
Als ik een beetje ether bij het luchtfilter inspuit dan komt hij wel een beetje op gang (bij gebrek aan collega's niet kunnen controleren met constant inspuiten) maar dat zou voor mij betekenen dat het gewoon aan de brandstoftoevoer ligt...

Heeft iemand advies of eerder met een soortgelijke storing te maken gehad?
Weet iemand van waar tot waar de startonderbreking loopt of iemand die er een schema van heeft?

Alvast bedankt,
vr. gr. Erik

Hoekiej21

Geplaatst door Hoekiej21 PRO , lid sinds 12 jaar geleden

1 Reactie

Henk Nobach PRO, 12 jaar geleden

Als de auto onder het rijden uitviel dan kan je de startblokkering uitsluiten. Reed je op benzine toen de auto stilviel? Zo nee; dan zou ik niet verder zoeken in de bedrading/ relais ervan.

Ik vermoed dat je ECU defect is. Laat hem ff uitlezen bij de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.