Renault Megane: mistlampje brandt spontaan bij remmen/ knipperlicht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,
heb een megane break waarvan het mistlampje op dashboard spontaan begint te branden bij intrappen van rempedaal en bij gebruik van knipperlichten.
Iemand een idee?

Alvast bedankt,

Johannes

jdg

Geplaatst door jdg , lid sinds 14 jaar geleden

11 Reacties

moderator PRO, 10 jaar geleden

Trekhaak aan de auto?

jan5047 PRO, 10 jaar geleden

slecht massa

jdg, 10 jaar geleden

Heb inderdaad een trekhaak aan de auto. Aan slechte massa had ik ook gedacht, alleen ben zelf onbekend met de "zwakke plekken" bij deze auto. Kunnen jullie verdere tips geven zodat ik hiermee concreet aan de slag kan?
Alvast bedankt,
Johannes

moderator PRO, 10 jaar geleden

Stekkers aan de achterlichten corroderen ook vaak ( massa) en v.w.b. de trekhaak: er wil ook nog wel eens door corrosie dit soort storingen komen in de stekkerdoos zelf.

sjaak10918 PRO, 10 jaar geleden

maak eerst eens een extra massadraad vanaf de achterlichtunits naar de carosserie van de auto.

Heino4267, 10 jaar geleden

Als je je achterlichtunit waarin de mistlamp zit losmaakt, zit de printplaat met een connector aan de bedrading. Maak die connector los. Vaak zijn de contacten lam (even met een héél klein schroevendraaiertje buigen zodat er meer contactdruk is) of zijn ze vuil (met contactspray inspuiten).
Vaak is de klacht dan voor langere tijd verholpen.

jdg, 10 jaar geleden

Hallo allemaal,

bedankt voor de reacties. Zal e.e.a. gaan controleren.
Ik moet er wel bij zeggen dat het alleen het mistlampje op dashboard begint te branden bij intrappen rempedaal. Het mistachterlicht is dus NIET ingeschakeld. Mistachterlicht unit toch controleren??

Groeten Johannes.

Heino4267, 10 jaar geleden

Ja.

jdg, 10 jaar geleden

Het probleem is opgelost.
Heb inderdaad de achterlicht unit waar de mistlamp in zit er uit gehad en bij het massacontact niet fris was. Het plastic om het pennetje heen was ook zichtbaar warm geweest. Heb alle klemmetjes in de connector strakker gezet en probleem is opgelost.
Johannes

bulgavarna, 10 jaar geleden

Was vorige week op de Bulgaarse autokeuring, alles ok behalve een electrisch probleem. Zoals vorige schrijver citeerde mistlampje werkte als ik de rempadaal indrukte en ook wanneer ik de linkerrichtingaanwijzen aanzette .
Gisteren alles eruit, op een afbraak een unit gaan halen deze alweer gekoppeld met contactspray ingespoten an alles werkte perfect.

Deze morgen was het de rechterkant die me parten speelde bij het pinken en remmen, ging de pinker heel vlug, hetzelfde gedaan, klemmetjes opgekuist spray en alles terug ok.

Ik wil dit schrijven om te bewijzen dat deze site van heel groot nut is, waar men vele problemen kan zelf oplossen zonder hierom naar een garage te gaan als men een handige Arie is.

Bedankt alvast voor dit forum.

jan5047 PRO, 10 jaar geleden

kijk en daar doen we het voor (doe ik hele dagen mensen blij maken)
ge jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.