Renault Megane: Sleutelkaart probleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Sinds een week heb ik een probleem met het starten van mijn auto, Als ik de kaart erin steek en op start druk krijg ik de melding kaart niet herkend. naar een paar keer snel achter elkaar drukken start hij gewoon en is er niks aan de hand heel soms geeft nog een melding tijdens het stationair draaien kaart niet herkend.

de deuren gaan gewoon open vanaf afstand.

Muchacho

Geplaatst door Muchacho (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (215), 13 jaar geleden

Je "kaarthouder" (kaartlezer) in de auto heeft blijkbaar een probleem met het uitlezen van de kaart.
Als je dezelfde problemen hebt met de tweede kaart, moet je de communicatie tussen kaarthouder en computer laten uitlezen door een (Renault- of andere) garage: die hebben daar een uitleescomputer voor.
Als het goed werkt met de tweede kaart, is de eerste kaart defect
(Het ver/ontgrendelen van de portieren is een andere functie als het communiceren van de kaart met de auto via de kaartlezer.)

Als je geen tweede kaart hebt, moet je die (óók als het huidige euvel is opgelost) als de wiedeweweerga bestellen bij de Renaultdealer en op jouw auto laten inlezen. Dat is duur, maar het is de enige manier: alleen "kaarten van de Renaultdealer" werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.