Renault Kangoo: Moeilijk in eerste versnelling (niet altijd)

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K 700

Hallo,
Bezit een Kangoo 1500 Dci 48Kw met 223.000Km. Soms,doch niet altijd is de eerste versnelling moeilijk te nemen.dan is het wel sukkelen om deze te vinden.Heeft er iemand een idee hoe dit komt en hoe te verhelpen??
Groeten,
Pascal.

Sammydeconinck

Geplaatst door Sammydeconinck (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Wordt met de auto vaak teruggeschakeld naar de eerste versnelling terwijl de auto nog (veel) vaart heeft? Dan zijn in de versnellingsbak de synchromesh ringen van de 1 versleten. Je kunt dat controleren: Als je vaker de eerste versnelling kunt vinden als je de versnellingspook in de vrij zet, koppeling loslaat, koppeling indrukt en in de eerste versnelling zet, zijn het d esynchromesh ringen.
Als dit laatste niets uitmaakt, kan het soms een afstelling zijn. In dat geval kan de dealer je verder helpen.

Sammydeconinck (0), 10 jaar geleden

beste Hein,
Ikzelf heb de wagen nog maar ondeveer 700 kilometer in mijn bezit,dus van de historiek ben ik niet op de hoogte......Volgens een kennis van mij heeft de eerste versnelling geen synchromeshring.Wat betreft het snel opschakelen van 1 naar 2 (met een kraak...),is het wel effectief de synchromeshring.Er werd me ook doorgegeven om eventueel de bak te vullen met automatische versnellingsbak olie (ATF).Maar daar ben ik persoonlijk niet zo voor te vinden.Heb er ook al een dope (Marly GX) bijgevoegd,maar naar mijn inziens helpt dit weinig.
Groeten,
Pascal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.